Szezon

Nem nehéz észrevenni, szezonja van a kereszténygyalázásnak. Kiadták a jelszót a polgári világ szétrobbantásához.

2021. 02. 03. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eredetileg bizonyos Békés Gáspárról írtam volna a mai jegyzetemet. Arról az ifjú ötletgazdáról, aki – kicsit túllépve tisztjét (Karácsony Gergely környezetügyi szakértője) – nemrég azzal állt elő, hogy be kellene tiltani a gyermekek keresztelését. Darabig vívódtam is, végül letettem róla: dehogy csinálok sajtót a tápos ifjúnak, hisz épp azon töri magát, hogy róla szóljanak a hírek. Akciójában amúgy sincs semmi rendkívüli, csupán, mint lelkes liberális, feladatot teljesít. Bomlaszt.

Ugyanazt teszi, csak más eszközökkel, mint a többi, újabban beindult harcostársa. Mondjuk mint Csiki Szilárd, Pusztaszabolcs alpolgármestere, akinek valamiért éppen most jutott eszébe, hogy – az aljasság csimborasszója – Szűz Máriához kapcsolja az elmulasztott óvszerhasználatot. Vagy mint a tüzes üzemmódra váltó Labrisz Leszbikus Egyesület, amely a fogyasztóvédelem határozata dacára sem hajlandó megkülönböztető jelzéssel ellátni az aljasan gyermekhülyítő, ­LMBTQ-ideológiát tartalmazó mesekönyvet. De idesorolhatjuk a népszavás Pápai Gábor vallásgyalázó karikatúráját is, amelyben a „művész” Müller Cecílián keresztül a kereszténységen keres fogást. (Ráadásul a beperelt Pápaival összekacsint a Fővárosi Törvényszék érzékenyített bírája is, aki „jópofának” tartja a rajzot.)

Nem nehéz észrevenni, szezonja van a kereszténygyalázásnak. Kiadták a jelszót a polgári világ szétrobbantásához. Ehhez pedig legelőbb is szellemi felforgatásra van szükség, amit legcélszerűbb az alapoknál kezdeni: a hit, a család és a férfi-női szerepek megtámadásával, kifigurázásával. Persze szigorúan a demokrácia és az emberi jogok kiszélesítése miatt.

Ha forog is a gyomrunk, ne hagyjuk!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.