időjárás 4°C Adél 2023. január 29.
logo

Úgynevezett rendőrterror

Pilhál György
2021.05.28. 05:59
Úgynevezett rendőrterror

A mostani hatalom úgy ítéli meg, hogy a vad gyurcsányozással és az őszödi beszéddel még mindig hatni tud az emberekre, holott csak arról van szó, hogy Gyurcsány Ferenc őszinte és óvatlan volt, ellenfelei pedig ezt profi módon és gátlástalanul kihasználták. A 2006-os ősz nagyon jól jött a Fidesz autokratikus rendszerének ideológiai megalapozásához, 2010 után pedig ahhoz kellett, hogy legitimálja azt – így összegzi az elmúlt napok Őszödről szóló írásait Debreczeni József megmondóember a szamuelysta Hírklikkben.

Rég hallottunk Debreczeniről – nem mintha hiányoltuk volna. Korábban sűrűn felbukkant a politikai káoszcsinálók között, hol itt, hol ott. A rendszerváltás környékén Antall József táborában tüsténkedett, aztán az MDNP delegáltjaként a médiafelügyeletben bukkant fel, majd Orbán Viktor körül futotta a köröket. 2010 táján már Dávid Ibolya zavaros pártjánál találtuk – ott próbált parlamenti helyet szerezni, ám nem értékelték a választók. Ekkor ébredt rá, hogy Gyurcsány mellett a helye, ott keresett vigaszt – darabig még alelnök is volt. Mindeközben közírónak aposztrofálja magát. Hol hozsannázó könyveket ír miniszterelnökökről, hol leleplezi az Orbán-rezsimet. (Az emberi gerincről még nem írt.)

Debreczeni József fenti Hírklikk-elemzése az ellenzék önleleplezése. Jól mutatja, hogyan menti fel magát a túloldal. Legarcátlanabb mondatát idemásolom: „Az úgynevezett »rendőrterror« felidézésével, számos videóval fel tudják eleveníteni azt a hamis képet, amelyet a 2006-os őszről már régóta előállítottak.” Értsd: nem ők, mi szégyelljük magunkat.

Tényleg nincs bőr az ábrázatukon.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.