Füves hírek

Úgy döntött a Fidelitas, lekaszálja a méhlegelőnek nevezett budapesti gazrengeteget. „Gaztól mentes fővárost érdemelnek a budapestiek!” – írták.

2021. 06. 30. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy döntött a Fidelitas, lekaszálja a méhlegelőnek nevezett budapesti gazrengeteget. „Gaztól mentes fővárost érdemelnek a budapestiek!” – írták a Facebook-oldalukon. Nem fogják kitalálni, ki akadt ki elsőre a „gaz gazgyilkosokra”. De bizony, Szabó Tímea… „Feljelentést teszek a Fidelitas ellen természetkárosítás miatt […] Ezek a fidelitasos barbárok most nem restelltek egy gyógyuló területet, gyeptársulást tönkretenni, amelyben védett növények és rovarok is voltak, így természetkárosítás bűntettét is elkövették. […]” A parlagfűről Szabó Rebeka pontosan leírja, hogy „eddig a magas fűben biztosan nem tudott kikelni a magja, most a tarra nyírt füvön viszont szinte garantált”.

Amikor fölvetődött a budapesti „méhprogram” (buszmegállók mellé terveztek kaptárokat), valamelyik újság megkeresett egy méhészt, mondaná el véleményét a tervezetről. A meghökkent szakember kijelentette, aki ezt az épületes ökörséget kitalálta, aligha látott közelről méheket. Rajzáskor több tízezer méh fog zsongani egy-egy megállóban.

„Azért a főkertész birkáit megvárhattátok volna, srácok!” – írja egy kommentelő, arra utalva, hogy Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze nemrég azt nyilatkozta, kellene a fővárosnak néhány juhnyáj (esetleg konda, gulya), mert ahol kaszálórétek fenntartása a cél, ott érdemes meghonosítani a legeltetést is. (András-nap után, gondolom, behajtanák a nyájat a Városházára.)

Megmondta a meteorológus, hogy jön a hőguta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.