idezojelek

Nagy ránk a kabát?

Bár több mint fél évszázada Ausztriában él, változatlanul Magyarország-szakértőnek tartja magát Lendvai Pál (Paul Lendvai) hírlapíró, a hajdani Szabad Nép munkatársa.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Koszticsák Szilárd

Bár több mint fél évszázada Ausztriában él, változatlanul Magyarország-szakértőnek tartja magát Lendvai Pál (Paul Lendvai) hírlapíró, a hajdani Szabad Nép munkatársa. A 91 éves tollforgató kitartó rendszerességgel elemzi a nálunk történteket; rangsorol, osztályoz, vállon vereget, sarokba állít. Minden kurzusban el tudta adni magát, sőt még utat is mutat – hol a leninit, hol a damaszkuszit. Ráadásul kinyilatkoztatásait bibliaként citálja a nyugati világ elmebeteg fele. Akadnak, akik Lendvai-átiratokból állítják össze a Kárpát-medencében történteket. (Kis színes. Pár éve azt írta a bécsi Der Standardba: „2015 Orbán Viktor éve volt”, ugyanis számításai idehaza és a nemzetközi színtéren is egyaránt bejöttek, pártja biztos első, a lakosság 87 százaléka pedig támogatja a menekültpolitikáját. A cikk megjelenésének másnapján magyarázkodni is kényszerült a megdöbbent Népszavában. Ő csak a tényekről írt…)

Pali bácsi a minap a Die Weltnek adott interjújában cinikus hatalompolitikusnak nevezte a magyar miniszterelnököt. Szerinte Orbán Viktor Kínához és Oroszországhoz való közeledése miatt kiszámíthatatlan az Európai Unió számára. Emellett súlyos hibának tartja, hogy Berlin túl nagy önmérsékletet tanúsított Lengyelországgal és Magyarországgal szemben, lehetővé téve ezzel, hogy Moszkva és Peking kiterjessze befolyását az EU-ban. Meg arról is beszélt, hogy Magyarország a méretéhez képest aránytalanul nagy szerepet játszik a nemzetközi politikában.

Talán kicsinek kellene maradnunk? Lehet, hogy Orbán Viktor még sincs annyira elszigetelve?

Nincs több kérdésem.

(Borítókép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Szembeszállni a sátánnal

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.