idezojelek

Dafke Tímea

Az ember úgy van Szabó Tímeával, hogy miközben felszisszenve nézi, hallgatja, olvassa, kicsit sajnálja is.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Kovács Attila

Szabó Tímeánál sosincs uborkaszezon. Most például ezt írja közösségi oldalán a képviselő asszony: „Olvasom, hogy a békemenet most babakocsival és karon ülő gyerekekkel akar vonulni az ellenzék ellen. Na, erre kellene végre egy gyermekvédelmi törvény!”

„Ennyire azért ne kapard a falat, Dafke Tímea – javasolja egy kommentelő. – Csak a Pride-ra menjenek gyerekek?” Más azon mereng, vajon miért fáj Tímea asszonynak a békemenet. Nem valaki ellen, hanem valami mellett, valamiért vonul majd a menet. A nevében is benne van: a békéért. Ahol lehet babakocsival sétálni, ott béke van, biztonság, gyarapodás. A babakocsi egy szimbólum, a békesség, a biztonság szimbóluma.

Falra hányt borsó.

Az ember úgy van Szabó Tímeával, hogy miközben felszisszenve nézi, hallgatja, olvassa, kicsit sajnálja is, mentséget keres számára. Talán nehéz gyermekkora volt, kiközösítették, rossz társaságba keveredett, légnyomást kapott Kabulban, ki tudja. Netán valami speciális tanfolyamon sajátította el a rosszindulatot. Mert az kizárt, hogy valakibe alapból ennyi gonoszság szorul. Volt, hogy a nyugdíjasok kitiltását kezdeményezte a tömegközlekedésből, felejtsék el a villamosozást, buszozást, maradjanak veszteg az ülepükön. Máskor leszidta a kormányt, amiért az orvosi védőfelszerelésekkel segítette a határon túli magyarokat. Igaz, volt „humanitárius” javaslata is: évekkel ezelőtt azzal állt elő, hogy jó magaviselet esetén 16 hónap után ki kell engedni a börtönből azokat az anyákat, akik megölték újszülöttjüket.

Határozott zavart érzek képviselő asszonynál, nem lennék az ápolója.

(A borítóképen Szabó Tímea. Fotó: MTI/Kovács Attila)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Uniformizált, szervetlen épületek árasztották el a világot

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.