idezojelek

Újpesti jómadarak

A hazai futballidény eddigi nyolc meccséből egyetlenegyet sem nyert meg az Újpest FC, öt pontjával tökutolsó a tabellán.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Török Attila

A hazai futballidény eddigi nyolc meccséből egyetlenegyet sem nyert meg az Újpest FC, öt pontjával tökutolsó a tabellán. Tragikus, ami az 1885-ben alapított sportklub körül történik lassan egy évtizede. 2011-ben, amikor Roderick Duchatelet megvásárolta a hajdan szebb napokat látott, hússzoros bajnok együttest, sokan a megváltót remélték a belga üzletemberben, de hamar kiderült, nincs komoly célja a társasággal, az pedig évről évre egyre gyengébben szerepel. (A tulajdonos egyetlen „teljesítménye” az volt, hogy lecserélte a klub hagyományos címerét egy vécédeszkára emlékeztető grafikára. Az sem zavarta, hogy döntése után a stadion előtt ezres tömeg követelte vissza a régi jelképet.)

Szegény újpestieknek a polgármesterükben sincs sok örömük. A két éve megválasztott momentumos Déri Tibor is csak a romboláshoz ért. Már az első költségvetése érdekesre sikerült: kilencmilliárdos hiányt tervezett, holott nagyjából ekkora többlettel vette át a kerületet a Fidesz–KDNP-től. Ezután belevágott a nagy garral beharangozott átláthatóműködés-programba, ám hamar kiderült: még a programra elkülönített pénzzel sem tud elszámolni. Nagyot szólt az is, hogy Déri nemes egyszerűséggel elvette a helyi rendvédelmi dolgozók év végi jutalmát, akárcsak a fiatal házasok lakástámogatását – húszéves, pártokon és választásokon átívelő hagyományt dobott a kukába.

Ehhez képest a polgármester úr február óta beszédtechnika órákra jár; a havi 550 ezer forintos számlát a kerület közönsége állja. Sokak szerint ennyi pénzért beszélni tudó polgármestert is választhattak volna. Legalább olyat, aki a másik jómadárral, a belga futballvezérrel szót ért.

Borítókép: Török Attila/Nemzeti Sport

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.