idezojelek

Folytassa, Berg!

Ahogyan várható volt, a szerdán bejelentett élelmiszerárstop sem nyerte el az ellenzék tetszését – de hát ők ilyenek, nehéz eltalálni a vágyaikat.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Ahogyan várható volt, a szerdán bejelentett élelmiszerárstop sem nyerte el az ellenzék tetszését – de hát ők ilyenek, nehéz eltalálni a vágyaikat. (Talán egyedül a nehéz felfogású, bősz Jámbor András lelkendezett, ő más termékek árát is befagyasztotta volna – gondolom, majd megkapja a magáét Fletótól.) A hőbörgők közül is kiemelkedik a „szabad piacgazdaság iránt elkötelezett” momentumos Berg Dániel. „Felháborítónak és károsnak tartom, hogy a kormány a legsötétebb kommunista időket idézve nyúl bele a piac működésébe” – kapkodta a levegőt Cseh Katalin férje, aki azt is hozzátette, mindez arra mutat, hogy az országot gazdasági és szociális összeomlás veszélye fenyegeti, lám, a Fidesz kvázi háborús intézkedésekhez nyúlt békeidőben.

Nem is tudtam, hogy Berg politikus, aki 1988-ban New Yorkban született (és életének nagyobbik részét ott is töltötte), ilyen jól tudja, milyenek voltak a legsötétebb kommunista idők Magyarországon. Mindenesetre gáláns gesztus, hogy az Amerikából jött ifjú mindezt megosztja velünk, bennszülöttekkel. Magam akkor találkoztam először Berg Dániel nevével, amikor az előző választáson, 2018-ban a Momentum egyéni jelöltjeként Somogy megyében megmérette magát, és lett tökutolsó (1,67 százalék). Meg az is emlékezetes maradt, mikor nemrég, az előválasztási cirkusz során pártja úgy mérlegelt, hogy Danit – a választók mellőzésével – visszalépteti a még sármosabb Tordai Bence (Párbeszéd) javára. (Vagyis demokratikusan megoldották, levették a terhet a választók válláról.)

Hogy jót is mondjak Berg emberről: személyisége klappol a pártvezetéshez. Nincs egyedül.

Borítókép: Berg Dániel (Fotó: Facebook)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Szembeszállni a sátánnal

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.