idezojelek

Üzenet a hordóról

A Jobbik éléről már távozott, de a hordóról még nem lépett le Jakab Péter szónok, a párt felszámoló biztosa.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

A Jobbik éléről már távozott, de a hordóról még nem lépett le Jakab Péter szónok, a párt felszámoló biztosa. „Nem lettem a hatalom rabja, és erre büszke vagyok – tájékoztatta a megkönnyebbült utókort a rétor. – Megmaradtam annak, aki voltam: egyszerű vidéki gyerek.” (Egy olvasó pontosít: „Munkásszülők parasztgyereke”.) Búcsúposztjában azt is felsorolja, hány területen fordult meg eleddig. Volt kocsmáros, biztonsági őr, gyógymasszőr, tanár, önkormányzati képviselő, pártelnök. A bohócot kifelejtette…

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha majd annak idején az utókor, történészek, politológusok és elmeorvosok Jakab Péter munkásságát vizsgálják, aligha kerüli el figyelmüket az űzött tekintetű ember egy idén elejtett mondata. Ebben van a lényeg. „Az összefogást választottuk. (A szemkilövőhegyi Gyurcsánnyal – P. Gy.) A reményt, hogy végre elhozhassuk a valódi rendszerváltást ennek az országnak.” Volner János, a Jobbik egykori alelnöke nemrég plasztikusabban fogalmazta meg ezt az Apró klánnal eltervezett „valódi rendszerváltást”: „A baloldalban végbélkúpként oldódnak fel azok a jobbikosok, akik egykor a nemzeti oldal képviseletét hirdették, s most a baloldal szekerét tolják teljes erővel.”

Míg a kétségbeejtő ember ámokfutásán merengek, Márai Sándor sorai jutnak az eszembe (Napló – 1984–1989): „Ahogyan Bethlen István mondta a parlamentben a nyilasoknak: »Az urak azt hiszik, hogy jobbra mennek, de a valóságban körbe járnak, és addig mennek jobbra, amíg megérkeznek a szélsőbalra«. A kommunizmus tragédia, de az igazi ellenfél mindig a »nemzeti« jelmezbe öltöztetett képmutató kapzsi jobboldali.”

Borítókép: MTI/Máthé Zoltán

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Pillanatképek a tébolyult Európából

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Így kell harcolni Magyar Péter ellen

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gonosz Hook kapitány

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

A baloldal eldobta a zsidókat

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.