idezojelek

Apró trófea

Hogy Jakab Péter erkölcsileg hulla, azt már jó ideje boldog-boldogtalan látja.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined

Egyszer minden parizer elfogy. És egyszer minden disznóvágás véget ér. A Jobbik tavaly decemberi, ököritófülpösi disznóvágása ­például csaknem fél évig tartott, ám tegnapelőtt végre véget ért. És éppen úgy ért véget, ahogyan az ilyen jó hangulatú murik általában véget szoktak: Jakab Péter netproletárt saját elnöksége hátulról megtaszajtotta egy szívlapáttal, ő pedig reptében lemondott az elnöki posztról. Magyarul: megpuccsolták.

A hivatalos, jakabi magyarázkodás szerint azért mondott le bátor hazafiként, mert nem akar a Jobbikkal harcolni, csak a Fidesszel. Hihető. Ilyen erővel megrendült egészségi állapotára vagy a „munkalakásbeli” bokros teendőire is hivatkozhatna, az se lenne kevésbé röhejes.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valójában Jakab Pétert azért takarították el az útból, mert immár pártja minden épelméjű tagja számára nyilvánvalóvá vált, hogy ez a fickó politikailag és erkölcsileg hulla. Még mozog, beszél, írja ÁVH-s stichű posztjait, ám már oszlik, rémesen büdös. A frakcióvezetésbe, képviselői székébe még kapaszkodik, de ez már csak a hullamerevség. Ha nyolcan ráállnak az ujjaira, talán elereszti a havi két-hárommilliós sztárgázsit. Vagy nem – majd kiderül.

Politikailag azért hulla, mert egy radikális nemzeti középpártból – alapszabálya megtagadásával, árulással, egykori szavazói leköpésével, pártbeli riválisai leparizerezésével – varázsolt egy töpörödött balliberális csicskakommandót. A Jobbik ma: kilenc pici pörsenés Gyurcsány hátsóján. Ennyit sikerült elérnie a melósokkal ordibáló, a fideszeseket leszámolással, börtönnel fenyegető, álomfizetésből műproletárt alakító, bicskanyitogatóan ripacs Jakabnak. (Mivel is hetvenkedett a választás előtt? „Az első napomon az irodám előtt fognak ülni az ÁSZ és az állami vezetők úgy, mint a verebek, várni a sorsukat, kivéve Polt Pétert, mert ő börtönbe kerül.” Aztán eljött április 3-a, és a menetrendszerű kétharmados huzat elfújta őt meg a haverjait.) Egyetlen érdeme, és ez kétségkívül a javára írandó, hogy a nemzeti oldalt eláruló, Gyurcsánnyal összebútorozó pártját alaposan, helyrehozhatatlanul és véglegesen szétverte. (E sorok írója e helyütt megveregeti saját vállát, amiért korábban többször is a Jobbik felszámolóbiztosának nevezte Jakabot.)

Hogy Jakab Péter erkölcsileg hulla, azt már jó ideje boldog-boldogtalan látja. Ebbe beletartozik, ahogy előzetes fogadkozásai dacára bevackolt Gyurcsány hóna alá, és láthatóan jól érzi ott magát. Csöppet benne van, ahogyan mamuszos kabinetfőnökével elősündörgött a „munkalakásból”, és pofátlanul közölte a sajtóval, mennyit dolgozott az éjjel. Majd művigyoros családi képet posztolt gyermekeivel és a feleségével. (Neje pár nappal később átállította családi állapotát a Facebookon egyedülállóra.)

És aztán következett az ököritófülpösi disznóvágás, ahol Jakab egyik legfőbb szövetségese – a hírek szerint – megpróbált szert tenni Szilágyi György alelnök élettársára. Csak az ajtót rájuk törő Gyüre Csaba akadályozta meg a nemi erőszakot.

Jakab és mamuszos Enikő szőnyeg alá akarták söpörni a bűntényt, Szilágyi szerint hónapokig nem indult etikai eljárás. Mondom: Jakab politikailag, erkölcsileg hulla. Hogy mindezek után még följelentette helyettesét, Potocskánét, az már csak a végvonaglás.
Egyszer minden latornak kitelik a becsülete – hát még akinek sosem volt olyanja. Jakab Pétert, a viccből ismert agresszív kismalacot sajátjai letaglózták, szájába almát tettek s megsütötték. Talán szervírozzák saját fogyasztásra. Vagy fölszögelik trófeaként az Apró-villába.

Borítókép: Jakab Péter (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.