idezojelek

Igen, főispán

Megváltozott titulusa kapcsán kérdezgette Tarnai Richárdot minap a Mandiner.hu.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Megváltozott titulusa kapcsán kérdezgette Tarnai Richárdot minap a Mandiner.hu. A megyei kormánymegbízottból főispánná lett hivatalnok a szívemből szólt, amikor, már a beszélgetés legelején kijelentette: őt bizony nem érdekli azoknak a kritikái, akik korábban minden hezitálás nélkül elfogadták a tanácsrendszerezést és az elvtársozást. Tiszta sor. Meg azt se feledjük, hogy első királyunktól Rákosi Mátyás hatalomra kerüléséig főispán volt a vármegye elöljárója – csak a kommunisták szemét szúrta az elnevezés.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most csak visszatérünk a hagyományhoz. A vármegye élén újra főispán áll.
Mi a baj ezzel?
Hogy az ellenzéknek (a posztelvtársaknak) nem tetszik? Hát persze, hogy nem tetszik, ismerjük az ő ars poeticájukat: „A múltat végképp eltörölni…” Emlékezzünk csak, amikor 1990-ben megalakult az Antall-kormány, mekkora hisztériát kerekítettek abból, hogy a Szent Koronával ékesített magyar címer visszakerült nemzeti jelképeink közé. Amikor pedig 2000-ben az első Orbán-kormány a Nemzeti Múzeumból az Országházba hozatta át a koronát, szinte levegőért kapkodtak… Hasonló traumaként élték meg a 2010 júniusában elfogadott Nemzeti együttműködés nyilatkozatot, akárcsak azt, hogy a nemzeti összetartozás napjává nyilvánították június negyedikét, a trianoni diktátum aláírásának szörnyű napját.

További Tollhegyen híreink

Mindeközben végig kellett nézniük, miképpen kapta/kapja vissza 1944 előtti arculatát a Kossuth tér, miként kerül az óriás­placcra két miniszterelnök, Andrássy Gyula és Tisza István szobra. (Miközben a nemzetvesztő vörös grófnak, Károlyi Mihálynak vennie kellett a kalapját.) És még nincs vége.Főispán? Nekem tetszik.

Borítókép: Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott beszédet mond a Magyar Államkincstár új állampapír-értékesítési pontjának átadásán Cegléden (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Szembeszállni a sátánnal

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.