idezojelek

Kaili nem téma

Az évtized korrupciós botrányaként elhíresült esetről a szocialista ember hallgat, mint hal a szatyorban.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Pár napra rá, hogy a belga rendőrök kis híján orra estek az európai szocialisták parlamenti alelnökének, Eva Kailinak az irdatlan eurókötegei­ben, Harangozó Gábor, az MSZP egykori uniós képviselője azon nosztalgiázik a Hírklikk hasábjain, mennyire rózsás volt az élet a brüsszeli parlamentben addig, amíg meg nem jelent a színen a kiállhatatlan Orbán Viktor és pártja. Akkor még nem voltak konfliktusok, béke és harmónia lengte be a brüsszeli objektumot. 

„Mára sajnos politikai csatározások helyszínévé vált az unió – sóhajt a szocialista ember –, alapjai­ban támadták meg az addig kialakított struktúrát. Ennek Orbán lett a szószólója és a nyugat-európai szélsőjobb.”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harangozónak meggyőződése, hogy a magyar kormánnyal szembeni szigorú brüsszeli elvárások helyes utat mutatnak, „Ez mindenki érdeke”. (Ők egyébként annak idején felkérték az Európai Bizottságot, dolgozzon ki egy olyan mechanizmust, amelynek segítségével a magyar önkormányzatok, kis- és középvállalkozók, valamint a civil szféra közvetlenül – tehát a „korrupt” Orbán-kormány megkerülésével – juthatna hozzá az ­uniós pénzekhez.) 

A készséges riporteri alákérdezésre – Az uniós országok várják-e már egy magyarországi kormányváltás eljövetelét? – Harangozó azt válaszolja, nincs olyan nap, hogy ez ne kerülne elő.

Arról viszont egy megveszekedett szó sem esik a beszélgetésben, hogyan értékeljük az európai szocialista alelnök asszony most kipattant ügyét, amit azóta már az évtized korrupciós botrányaként emleget a világsajtó. A riporter nem kérdez róla, a szocialista ember meg hallgat, mint hal a szatyorban. Ez itt nem téma.

Borítókép: Harangozó Gábor szocialista képviselő felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. május 22-én (Fotó: MTI/Kovács Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Európa nem azonos Brüsszellel

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A Cigánykirály meztelen

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Sorsfeladataink az életünkben

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Veszélyes a csőcselék gyűlölete

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.