idezojelek

A vezér árnyéka

Molnár Csaba nincs nagy véleménnyel az ellenzék többi pártjáról.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2023. 02. 08. 5:59
Fotó: Máthé Zoltán

Életútinterjút készített a Partizán Molnár Csabával, a DK alelnökével, uniós képviselőjével. (Nem kedvelem az űzött tekintetű embert, kivált a stílusát, bele sem kezd, már toporog, tenyere ökölbe szorul, szemüvege vészjóslóan csillog, aztán mondja – mit mondja: üvölti, hörgi, visítja a mondókáját. Jobb helyről kidobnák. Pártja minapi sajtótájékoztatóján simán hazaárulónak és propagandistának nevezte az őt kérdező közszolgálati újságírót.) Ezúttal viszont nem kell görcsölnie, „polkorrekt” riporter, Gulyás Márton kérdezgeti.

2003-ban ismerkedtem meg Gyurcsány Ferenccel – kezdi, kicsit pelikánosan. (Megvan? „Egy ismerősöm, név szerint Galván Tivadar mutatott be neki, aki az autógyárban dolgozott. Akkor még nem sejtettem…”) Azóta szinte az árnyéka a vezérnek. Ájult vonzalmáról sokat elárul, hogy 2010-ben, amikor a kettős állampolgárságról szavaztak az akkor még 386 fős parlamentben, Szanyi Tibor mellett csak Gyurcsány és Molnár Csaba voksolt nemmel. Orbán Viktorról alkotott véleménye is magán viseli a „gyurcsányi” jegyeket. Egy ízben azt írta, „elterjedt Magyarországon, hogy Orbán Viktor befolyásos európai politikussá érett. […] Sikere kizárólag belpolitikai, Orbán inkább a politikai folklór része lett, nem pedig elsőligás európai szereplő.”

Az interjúból kiderül, Molnár Csaba nincs nagy véleménnyel az ellenzék többi pártjáról. Azt mondja, a negyedik kétharmad után már mindent kipróbáltak.

„Kivéve egy dolgot, azt, hogy legyen egy domináns párt.” Hogy Gyurcsány évek óta a legelutasítottabb politikus? Hát aztán? Molnár szerint ez nem számít, nem gátolja pártjának érvényesülését. Csak figyeljünk erősen! Hogyne figyelnénk. Fő a jókedv!

Borítókép: Molnár Csaba (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Ezek bizony mindig ugyanazok!

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

„Az árulónak ne bocsáss meg soha”

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Az erő mindig alulról jön

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Magyar szószegés után amerikai árulás

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.