időjárás 21°C Róbert 2023. június 7.
logo

Nagy-Magyarország-iszony

PILHÁL GYÖRGY
2023.03.25. 05:54
Nagy-Magyarország-iszony

Alaposan beolvas a nagy-magyarországos molinót, sálat, árpádsávos zászlót futballstadionba vivő magyar szurkolóknak Hardy Mihály. A Klubrádió jegyzetírója szerint ugyanis az Európai Labdarúgó-szövetség egyértelműen a tiltás mellett tette le a garast, hiába állítja az ellenkezőjét Gulyás Gergely miniszter meg a magyar futballszövetség együttvéve, kár a gőzért. „Minden sunyi maszatolás ellenére tény, hogy a nagy-magyarországos sálak-molinók súlyosan sértik szinte az összes szomszédunkat. Azokat, akikre amúgy rá vagyunk utalva” – írja/mondja a pártállamból itt felejtett megmondóember.

Feldúlt Mihályt leginkább azzal haragítottuk magunkra, hogy a történelmi Magyarország térképén a jelenlegi Ukrajna kárpátaljai területei magyar földként vannak feltüntetve. (Talán még az elcsatolt vármegyék neve is ott szerepel: Ung, Bereg, Máramaros, Ugocsa. Hallatlan.) „Aki ilyet dörgöl az éppen élet-halál harcot vívó ukránok orra alá, az alighanem beteges uszító, aki ezzel a lépéssel a még ott maradt magyarokat hozza még súlyosabb helyzetbe […], ennél nagyobb öngólt rúgni már lehetetlen. Európa már többször is a sípjába fújt, ennek kiállítás lesz a vége…”

A jelek szerint a szolgalelkűségbe is bele lehet betegedni. „Mihály, te lelki hontalan, most hová vagy bekötve? Volt valaha, hogy a magyarok érzékenysége miatt aggódtál?” – érdeklődik egy kommentelő. Egy másik a „megsértett szomszédok” jelzős szerkezetet nem érti: „Megsértve itt csak mi lehetünk, akiket Trianon igazságtalansága sújtott.” Egy harmadik azt firtatja, kikre vagyunk mi „ráutalva”? Talán a minket megcsonkító szomszédokra?

Ha a szervilizmus fájna, Hardyért rohammentő jönne.

Borítókép: Hardy Mihály, a Budapest Airport egykori kommunikációs igazgatója 2013. augusztus 8-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.