idezojelek

Huhogók

Hiába huhognak a balliberális figurák, mivel a vasárnapi ráckevei időközi választást is a Fidesz jelöltje nyerte 66,89 százalékkal. A DK jelöltje 10,49 százalékkal harmadik lett.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Koszticsák Szilárd

A pénzromlásért a Fidesz a felelős, írja Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője. „Ők azok, akik képtelenek hazahozni az uniós pénzeket – magyarázza. – Ők szervezik a gazdaságpolitikát, amely szerint minden rendben van. Szerintem nincs minden rendben.”

Szerintem sincs. Hogyan lehet az, hogy egy olyan ­uniós képviselő vádaskodhat, akinek a körei 4,5 milliárd forintnyi EU-támogatási csalásba keveredtek? Akik „haza tudtak hozni” uniós pénzeket.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kálmán Olga árnyékkormány-szóvivő sincs kibékülve a kormányzattal. „A GKI Gazdaságkutató legfrissebb kutatása szerint a magyarok egyre kilátástalanabbnak látják, hogy véget érhet az orbáni infláció. […] Már csak az árnyékkormány 13 pontos antiinflációs csomagja állíthatja meg az orbáni inflációt.” Megaplakátok is hirdetik országszerte: „Orbán Viktor az árakat emeli – Dobrev Klára a béredet fogja emelni”. (Az öblös demagógia még Bauer Tamás DK-exalelnöknél is kiverte a biztosítékot: „Ez a plakát mindenkinek béremelést ígér, ami hazugság, mert azt az állam csak a közszférában tudja végrehajtani.”)

A hivatkozott GKI – Vértes András cége – évente megjósolja a Fidesz-kormányzat végét: „Megkezdődik a jövő felélése”, „A kormány ­miatt jön a recesszió”, „Stagnálni fog a gazdaság – nem lesz itt nagy javulás”, „Így nem fog felpörögni a gazdaság”, „Mélyponton van idén a növekedés”, „Kifulladóban van a magyar gazdaság növekedése” stb. Vértes a 2008-as államcsődközeli helyzet drámai óráiban a gyurcsányi gazdaságpolitikát ünnepelte – rajta röhögött a kontinens.

Más. A ráckevei vasárnapi időközi választást Simsik Zsuzsanna (Fidesz) nyerte 66,89 százalékkal. Illés Julianna (DK) 10,49 százalékkal harmadik lett. Érti ezt valaki?

Borítókép: Cseh Katalin, a Momentum képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.