időjárás 15°C Gellért , Mercédesz 2023. szeptember 24.
logo

Törökszakértő is

Pilhál György
2023.05.31. 04:59
Törökszakértő is

Hadházy Ákos közéleti munkássága rendkívül szerteágazó. Mindenütt ott van, mindenről nyilatkozik, képernyő, mikrofon és újságcikkek nélkül el sem tudná képzelni a mindennapjait. Számára olyan a kamera, mint borjúnak a csecs vagy Bokros Lajosnak a megszorítás. (Nem ő az egyetlen ilyen. Láriferi óta komoly pszichiátriai irodalmuk van ezeknek az elváltozásoknak.) A parlamenti munka viszont nem az erőssége a független képviselőnek. Volt év, hogy csupán kétszer járt az Országházban (fölvett érte 15 millió forint tiszteletdíjat); abban a négyéves ciklusban összesen háromszor emelkedett szólásra – kétszer saját mentelmi ügye miatt. Szenvedélye a „molinózás”. Egy ízben a lónak a vesszejét ajánlotta a T. Ház figyelmébe, majd – számlaszámát mellékelve – az adófizetőkhöz fordult, fizetnék ki az emiatt kiszabott büntetését. Négymillió mélyszegény országában (ellenzéki adat) egy milliós jövedelmű honatya a nép közé jár kalapozni. Koldustól alamizsnát?

A sokoldalú néptribun minap Recep Tayyip Erdogan győzelmét elemezte a közösségi oldalán. „A török diktátor megint megnyerte az úgynevezett választásokat, vagyis azt az eseményt, amit ő választásnak nevez” – kezdte az értékelést, majd nyomban „hazakanyarodott”: „A török ellenzék ugyan sokkal jobb állapotban van a magyarnál, a tisztességtelen körülmények között mégis ugyanúgy esélytelen volt, mint a magyar ellenzék.” Hadházy szerint ugyanis mindkét helyen tisztességtelenek a választások, ezért nyer mindig a jobboldal. Hogy honnan „tudja” mindezt, arról nem írt.

Sokunk vágyát valósította meg egyik párttársa, aki pár éve akkora brusztflekkel kínálta meg Hadházyt, hogy a széket is vitte magával.

Borítókép: Hadházy Ákos ellenzéki honatya (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.