idezojelek

Gelencsér igazságbeszéde

A magas fordulaton pörgő ember munkásságát szemlélve kimondhatjuk, nem a rengeteg eszéért tették meg Momentum-elnöknek.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Bruzák Noémi

Ha valaki azt mondja, hogy Gelencsér Ferencből hiányzik a politikusi véna, nem tudnék vitatkozni vele. A magas fordulaton pörgő ember munkásságát szemlélve kimondhatjuk, nem a rengeteg eszéért tették meg Momentum-elnöknek. Bár az is lehet, hogy gyér volt a kínálat. Magam akkor figyeltem fel az agilis ifjúra, amikor a katatörvény ellen háborgó randalírozók élére állt, akik az ő buzdítására foglalták el a Margit hidat. 

A civilek nehezen szervezik meg magukat – magyarázta utóbb szerényen –, logisztikai nehézségeik vannak, nincsen hálózatuk, mi ebben tudunk segíteni.

Minap, az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján a kormányfő beszéde után is nagyot ment a magát államférfiként definiáló Gelencsér, amikor szólásra emelkedett (a korábban javasolt kapálás helyett). 

Logopédusért kiáltó, elhadart mondókájából mindössze annyit lehetett kihámozni, hogy az ő pártja emberközpontú gazdaságot szeretne, klímabiztonságot és persze európai elköteleződést. 

Szózatát azzal zárta, szerinte az elektromos autót nem csak az akkumulátor hajtja, vagyis semmi szükség magyarországi akkumulátorgyártásra. Majd mindjárt értékelte is a beszédét, olyan „pankotaililisen”: 

Ezt elb…sztam!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor a válaszában kifejtette, szeretett volna Gelencsér Ferenc felszólalására reagálni, ám a rétor hozzászólása reménytelen küzdelem volt az értelemmel, így nem tud mit kezdeni vele, ellenben szurkol neki. (A kommentelők között volt, aki igazságbeszédnek nevezte Gelencsér megjegyzését. Más az államférfi slendrián őrzőit hibáztatta az őket kijátszó trágár ápolt miatt.)
Tartok tőle, a Gelencsér-show folytatódik.

Borítókép: Donáth Anna és Gelencsér Ferenc, a Momentum politikusai (Fotó: Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.