időjárás -2°C Taksony 2023. november 29.
logo

Gelencsér igazságbeszéde

Pilhál György
2023.09.27. 04:59 2023.09.27. 07:50
Gelencsér igazságbeszéde

Ha valaki azt mondja, hogy Gelencsér Ferencből hiányzik a politikusi véna, nem tudnék vitatkozni vele. A magas fordulaton pörgő ember munkásságát szemlélve kimondhatjuk, nem a rengeteg eszéért tették meg Momentum-elnöknek. Bár az is lehet, hogy gyér volt a kínálat. Magam akkor figyeltem fel az agilis ifjúra, amikor a katatörvény ellen háborgó randalírozók élére állt, akik az ő buzdítására foglalták el a Margit hidat. 

A civilek nehezen szervezik meg magukat – magyarázta utóbb szerényen –, logisztikai nehézségeik vannak, nincsen hálózatuk, mi ebben tudunk segíteni.

Minap, az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján a kormányfő beszéde után is nagyot ment a magát államférfiként definiáló Gelencsér, amikor szólásra emelkedett (a korábban javasolt kapálás helyett). 

Logopédusért kiáltó, elhadart mondókájából mindössze annyit lehetett kihámozni, hogy az ő pártja emberközpontú gazdaságot szeretne, klímabiztonságot és persze európai elköteleződést. 

Szózatát azzal zárta, szerinte az elektromos autót nem csak az akkumulátor hajtja, vagyis semmi szükség magyarországi akkumulátorgyártásra. Majd mindjárt értékelte is a beszédét, olyan „pankotaililisen”: 

Ezt elb…sztam!

Orbán Viktor a válaszában kifejtette, szeretett volna Gelencsér Ferenc felszólalására reagálni, ám a rétor hozzászólása reménytelen küzdelem volt az értelemmel, így nem tud mit kezdeni vele, ellenben szurkol neki. (A kommentelők között volt, aki igazságbeszédnek nevezte Gelencsér megjegyzését. Más az államférfi slendrián őrzőit hibáztatta az őket kijátszó trágár ápolt miatt.)
Tartok tőle, a Gelencsér-show folytatódik.

Borítókép: Donáth Anna és Gelencsér Ferenc, a Momentum politikusai (Fotó: Bruzák Noémi)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.