idezojelek

Ötletek az elfekvőből

A lecsúszó Magyarországról beszéltek az MSZP politikusai Székesfehérváron, a Jóléti Magyarország fórumsorozat újabb állomásán.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

A lecsúszó Magyarországról beszéltek az MSZP politikusai Székesfehérváron, a Jóléti Magyarország fórumsorozat újabb állomásán. Harangozó Gábor alelnök szerint rossz úton jár az ország, változásra van szükség. Még szerencse, hogy a pártja tudja, mitől lesz Magyarország jobb, mitől lesznek boldogabbak az emberek – ez pedig a skandináv modell. Ennek ugye három alappillére van, alapja az emberek megbecsülése, vagyis az erős szakszervezetek és az erős szociáldemokrata politika, amely ki tudja harcolni a magas béreket. Ha pedig a magas bérekhez ingyenes, jó minőségű közszolgáltatások kapcsolódnak, az ország versenyképes lesz. Ilyen egyszerű.

Pár hónapja Harangozó Gábor azon nosztalgiázott a Hírklikk hasábjain, mennyire rózsás volt az élet a brüsszeli parlamentben addig, amíg meg nem jelent a színen a kiállhatatlan Orbán Viktor és pártja. Egészen addig nem voltak konfliktusok, béke és harmónia lengte be a brüsszeli objektumot. „Mára sajnos politikai csatározások helyszínévé vált az unió – kesergett a szocialista ember –, alapjaiban támadták meg az addig kialakított struktúrát. És ennek Orbán a szószólója és a nyugat-európai szélsőjobb.”

Harangozónak egyébként meggyőződése, hogy a kormánnyal szembeni szigorú brüsszeli elvárások helyesek. Szocialistáink annak idején felkérték az Európai Bizottságot, dolgozzon ki egy olyan mechanizmust, amelynek segítségével a magyar önkormányzatok, a kis- és középvállalkozók, a civil szféra stb. közvetlenül – tehát az Orbán-kormány megkerülésével – juthatna hozzá az uniós pénzekhez. (Merthogy – ezt már én mondom – ami pénz volt, eltapsolták „a nagy jólétben”.)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Harangozó Gábor elnökségi tag, Kálló Dániel, a Független Diákparlament képviselője, Tüttő Kata, az országos elnökség tagja és Ujhelyi István EP-képviselő (b–j) az MSZP kongresszusán, a Villányi úti Konferenciaközpontban 2019. február 16-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.