időjárás 4°C Árpád 2023. december 11.
logo

Csak a szokásos

Pilhál György
2023.11.20. 04:59 2023.11.20. 07:50
Csak a szokásos

Aki belehallgatott minap a Belvárosi Szabadegyetemen előadást tartó Lengyel László szózatába, megállapíthatta, a közgazdász-közíró szellemi állapotában nem történt érdemi javulás. Sőt! Mostani beszéde is a kórlapjára illik: – Én abszolút optimista vagyok, ennek az az oka, hogy egy hajszálon lóg nemzetközileg ez a hihetetlen magabiztos Orbán-kormány – közölte, majd arról tájékoztatta közönségét, hogy a Fidesz politikájának megértéséhez ki kell tekinteni a világba, hogy lássuk, mennyire nem illik az bele. (Ő kitekintett.) – A rendszer kihúzza még valameddig, de a külpolitikai helyzet miatt nincs tovább. Zajlik a világ felosztása, amelyben a Nyugat a kelet-európai térségben előre jön. Kiterjeszti magát Ukrajna és a Balkán felé, Oroszország pedig kiszorul a térségből. Ebben a helyzetben Oroszország felé menetelünk pont úgy, mint amikor utolsó csatlósként Németország felé meneteltünk 1944-ben.

Ferinek is beszólt

Régen hallottuk, olvastuk már Lengyel László liberális megmondóembert, igaz, elvoltunk nélküle.

Hogy Lengyel ápoltnál nincs minden rendben, azt már évekkel ezelőtt sejteni lehetett. (Kivált választásokat megelőző időkben, amikor rendre kijelentette: az Orbán-kormánynak harangoztak.) Hol az aggodalmas énje szólalt meg, hol a harcos, tenyérbe mászó. Egy alkalommal egyik cikkének ezt a címet adta: „Ma magyarnak lenni szégyen”. Máskor azzal állt elő, hogy az ellenzéki pártok helyett a „független” médiumok vegyék át a politikai kezdeményezést. Az is ő volt, aki arról papolt, tök mindegy az eszme, a meggyőződés, az antiszemita Jobbikkal is össze kell állni a győzelem érdekében. Egyik rohamában pedig még betegtársának, Gyurcsány Ferencnek is nekirontott: „Ameddig büszkén viseli az ellenzék hőse címet, addig nagy baj van.” (Mondjuk ez stimmel.)

 

Borítókép: Lengyel László (Forrás: YouTube)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.