idezojelek

Csak a szokásos

Lengyel László mostani beszéde is a kórlapjára illik.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Aki belehallgatott minap a Belvárosi Szabadegyetemen előadást tartó Lengyel László szózatába, megállapíthatta, a közgazdász-közíró szellemi állapotában nem történt érdemi javulás. Sőt! Mostani beszéde is a kórlapjára illik: – Én abszolút optimista vagyok, ennek az az oka, hogy egy hajszálon lóg nemzetközileg ez a hihetetlen magabiztos Orbán-kormány – közölte, majd arról tájékoztatta közönségét, hogy a Fidesz politikájának megértéséhez ki kell tekinteni a világba, hogy lássuk, mennyire nem illik az bele. (Ő kitekintett.) – A rendszer kihúzza még valameddig, de a külpolitikai helyzet miatt nincs tovább. Zajlik a világ felosztása, amelyben a Nyugat a kelet-európai térségben előre jön. Kiterjeszti magát Ukrajna és a Balkán felé, Oroszország pedig kiszorul a térségből. Ebben a helyzetben Oroszország felé menetelünk pont úgy, mint amikor utolsó csatlósként Németország felé meneteltünk 1944-ben.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogy Lengyel ápoltnál nincs minden rendben, azt már évekkel ezelőtt sejteni lehetett. (Kivált választásokat megelőző időkben, amikor rendre kijelentette: az Orbán-kormánynak harangoztak.) Hol az aggodalmas énje szólalt meg, hol a harcos, tenyérbe mászó. Egy alkalommal egyik cikkének ezt a címet adta: „Ma magyarnak lenni szégyen”. Máskor azzal állt elő, hogy az ellenzéki pártok helyett a „független” médiumok vegyék át a politikai kezdeményezést. Az is ő volt, aki arról papolt, tök mindegy az eszme, a meggyőződés, az antiszemita Jobbikkal is össze kell állni a győzelem érdekében. Egyik rohamában pedig még betegtársának, Gyurcsány Ferencnek is nekirontott: „Ameddig büszkén viseli az ellenzék hőse címet, addig nagy baj van.” (Mondjuk ez stimmel.)

 

Borítókép: Lengyel László (Forrás: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

A kulturális megmaradás luxusa

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Magyar Péter nagy hibát követett el

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Élnek, mint (Gulyás) Marci Hevesen

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

A magyar érdek a legfontosabb

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.