idezojelek

Hej, gyöngyélet!

Hol vannak már azok a daliás MSZP–SZDSZ-es idők, amikor a különféle leépítések révén gyakorlatilag megszűnt a sereg.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Most, hogy folyamatosan zajlik a Magyar Honvédség fejlesztése, az ellenzék azon háborog, mire ez a kardcsörtetés, a végén még magunkra haragítjuk a szomszédjainkat. A nálunk rendezett mostani sikeres NATO-hadgyakorlat meg aztán végképp betette a kaput a megmondóembereknél.

Hej, hol vannak már azok a daliás MSZP–SZDSZ-es idők, amikor a különféle leépítések révén gyakorlatilag megszűnt a sereg. 

Még az üres laktanyákat is biztonsági cégekkel őriztették, arra sem volt elég katona… Markáns arculatváltást határozott el az akkori vezetés. Koszovóban állomásozó békefenntartóink például az egyik objektumukat egyik napról a másikra dizájnos fürdőszobaszalonná alakították. 

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

El lehet képzelni az ottani döbbent lakosságot, amikor azt látták, hogy puskák és ágyúgolyók helyett csaptelepeket, zuhanyrózsákat és többfunkciós bidéket kínálgatnak az arra járóknak. Honvédjainkon röhögött a koszovói válságövezet. (A magyar hadihajózás is markáns átalakításon ment át, ennek eredményeként tüdővel felfújható, gumimatracból kifejlesztett csónakok szelték a vizet a flottatüntetéseken. Igaz, még a ladikos orvhorgászokat sem volt képes elrettenti a hadiflotta – sőt azok rázták az öklüket, ha egy gumifregatt fölspulnizta a feszülő damiljaikat.)

A tárca egyébként a szocialista Juhász Ferenc regnálása alatt élte fénykorát. Akkor, amikor a miniszter még tízmilliós lágyfagylalt-készítő gépeket is vásárolt, a katonáskodásban kimerült vitézek pedig az akkortájt legkorszerűbb napozóágyakon szunyókálhattak a délutáni csendespihenőn. Hej, be gyöngyélet volt a katonaélet!

Borítókép: Illusztráció. Hadgyakorlat (Forrás: Honvédelem.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Ursula, a nő!

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Merénylők, árulók, gazemberek

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Egy szabadkőműves önleleplezése

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A valóság a patrióta erőket segíti

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.