idezojelek

Rajtuk a frász

Még meg sem alakult a Szuverenitásvédelmi Hivatal, máris szidja, köpködi a jól értesült liberális huhogó kórus.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Mohai Balázs

Még meg sem alakult a Szuverenitásvédelmi Hivatal, máris szidja, köpködi a jól értesült liberális huhogó kórus. Mintha ördögtől való lenne, hogy egy ország vezetése úgy dönt, megakadályozza a külföld beavatkozását a belügyeibe. Értsd: büntetni fogja azt a személyt, aki tiltott külföldi finanszírozást használ fel a választási kampányban.

Mi ebben a rendkívüli? (Bár Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető szerint megint hangos lesz a brüsszeli liberális elit; „mindenféle eljárásokat fognak kilátásba helyezni”, noha tudni kell, hogy a magyar szabályozás nem lesz kirívó más országokéhoz képest.) A tervek szerint a hivatal – helyesen! – minden olyan külföldi beavatkozási kísérletet figyelni fog, amely veszélyezteti az ország szuverenitását. Ennek részeként számos adatot megismerhet, bekérhet, sőt még eljárást is kezdeményezhet. A legfontosabb, hogy nyilvánosság elé kerüljön minden olyan beavatkozási kísérlet, amely a magyar szuverenitást sértheti. Gondolom, ettől nemcsak a „mikroadományozóknál” megy föl majd a pumpa, hanem az itthoni kedvezményezetteknél is…

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezt látszik igazolni a Hírklikknek aggodalmaskodó Ligeti Miklós is. A Transparency International Magyarország jogi igazgatója szerint az új hivatal létrehozásával a kormány tesztelni akarja a hazai és az uniós közvéleményt, ki mennyire vevő az – ő így mondja – „újabb provokációra”. – A kormányoldal saját démoni félelmeivel küzd – magyarázza Ligeti –, nem bírja elviselni, hogy van olyan pénzcsap, amit nem ők nyitnak és zárnak.
Szerintem meg Ligeti liberálisain van rajta a frász. Hiszen a hivatal bárkitől bármilyen iratot, adatot, információt megszerezhet. Jézus Mária!

 

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester felszólal a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.