idezojelek

Egy világpolgár

Freiről elsőként az ugrik be az olvasónak, hogy sok éve hazug tévériportot készített egy állítólagos moszkvai bérgyilkossal.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Frei Tamás író, üzletember volt a Telex állandó műsorának vendége minap. Freiről elsőként az ugrik be az olvasónak, hogy sok éve hazug tévériportot készített egy állítólagos moszkvai bérgyilkossal, aki hatszáz dollárért vállalta kamerába mondani: egymillió dollárért hajlandó lenne lelőni Orbán Viktor miniszterelnököt. Másodjára meg az jut az eszünkbe, hogy Frei Tamás szégyelli saját szülőhazáját. Pár esztendeje így foglalta össze magyarsága – pardon: „magyarsága” – miatti rossz közérzetét: „Manapság magyarként már különböző nyelvekre váltva csatározok az adott körben a finneknek kijáró (akkortájt »finnként« mutatkozott be – a szerk.) legalább semleges kíváncsiságért, hogy a társaságban ne én legyek a rögtön félretolt, nem is igazán kultúrembernek tartott magyar, valahonnan a Balkán-szerű mélységből”. Egyik politikai „fejtegetésében” pedig így írt közösségi oldalán: „A durva, sokszor agresszív, fekete-fehér stílusban fogalmazó magyar kormányfő beszéde, nos, ez Brüsszelben fülsértő.”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Frei Tamás világpolgár most azt magyarázza a Telex műsorában, hogy ő bizony kelet helyett a nyugati „szuperkontinenshez” csatlakoztatná Magyarországot. Meg hogy a miniszterelnök „nagyobb várúrként viselkedik, mint amekkora a valós vára, és ezt csak úgy tudja elérni, hogy gáncsoskodik, akadékoskodik, dealeket akar kötni.” Mennyivel jobbat tenne Magyarországnak egy kiegyezés Európával, mereng a nemzetközi ember. Már csak azért is, mert az idő múlásával Orbán Viktor leendő alkupozíciója romlik. „Ha túl sokáig várunk, akkor nem is lesz fontos kiegyezni velünk […], de nem akarok ebben okoskodni.”

Ezt épp javasolni akartam.

Borítókép: Frei Tamás (Forrás:Wikipédia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.