idezojelek

Által ment a Tiszába

Ha ma lenne a választás, a Tisza Pártra és Magyar Péterre voksolna a korábban Momentum-, illetve Jobbik-majmoló Pankotai Lili szabadságharcos és amatőr nyelvész.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Origo/Csudai Sándor

Hírértéke ugyan nincs, de remek szimbólum: ha ma lenne a választás, a Tisza Pártra és Magyar Péterre voksolna a korábban Momentum-, illetve Jobbik-majmoló Pankotai Lili szabadságharcos és amatőr nyelvész. A Klubrádiónak nyilatkozó ifjú aktivista megerősítette, továbbra is a politikában kíván tevékenykedni, jól érzi magát a barikádokon. (Már 13 évesen részt vett szülei választási döntéseiben, a 2018-as voksoláson például arra kérte őket, a Momentumra szavazzanak, listán pedig a Jobbikot támogassák.) Beszélt védjegyévé lett folytonos ékes káromkodásáról is. 

Szerinte a trágárkodás a magyar kultúra elidegeníthetetlen része, sőt helye van a színpadon is. Akkor szép a magyar, ha ordenáré!

Emlékezetes, Pankotai Lili évek óta diáktüntetések állandó szereplője, szervezője és – legfőképp – trágár felszólalója. (Szózatain még a békebeli kocsisok is elpirulnának, dőlnek belőle a cifra szólelemények.) Tavaly Lili kapta a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) által alapított Szabad-díjat a 18–25 évesek kategóriájában; a TASZ azért érezte fontosnak a díjat, mert „e korosztály tud hitelesen és friss szemmel szólni a fiata­lokhoz”. Ordenáré Lili a díj átvételekor megköszönte az őt eltanácsoló volt iskolájának, hogy megmutatták neki, milyen nem szeretne lenni.
Korábban Donáth Anna Momentum-elnök is ékesen szólt a penetráns bakfisról: „Le a kalappal Lili előtt, felkötheti a gatyáját minden mai politikus! – nyilatkozta. – Lili hozzáállása, felkészültsége példa az egész generációja számára.” („Felkészültségéről” csak annyit, még a káromkodását is telefonról olvasta.)
Szóval a Jobbik és a Momentum után mostantól a kanyargó Tisza… Gyönyörű pályaív.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (2. rész)

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

A tabudöntő Hunnia emlékezete

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A radikalizmus nem szélsőségesség

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Nemzeti maximum vagy nihilizmus

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.