idezojelek

Csak a szokásos

Bod Péter Ákos hibásnak tartja a magyar migránspolitikát, a ránk kirótt milliárdos brüsszeli büntetést pedig haladéktalanul befizetné, be ő… Van kérdés?

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Ezen a héten Bod Péter Ákos közgazdász tájékoztatott a kormány várható pénzügyi összeomlásáról a Hírklikk.hu hasábjain. Derűs olvasmány. Emberünk a rendszerváltáskor még az Antall-kormány ipari minisztereként dolgozott, később jegybankelnök lett, sőt az első Orbán-kormány idején is a nemzeti oldalon találjuk mint tanácsadót. Utána viszont – ahogyan egy kommentelő írja – „liberális siratóasszonnyá vénült”.

Valaki egyszer megszámolhatná, hány leharcolt monetáris vészharangozót foglalkoztat napi, heti rendszerességgel az ellenzéki média. Bár a bölcsességek egy kaptafára készülnek, előadóik igyekeznek színezni épületes ökörségeiket. Bod humorista például most azt magyarázza, hogy a miniszterelnök beszédei a gazdasági semlegességről alaptalanok, hiszen nem lehetünk semlegesek, elvégre a NATO-csatlakozásról, illetve az uniós tagságról is népszavazás döntött. Szerinte Orbán Viktorék többször is „pofon verték” az uniós kapcsolatrendszert – most is, amikor bírságot kaptak a migránsügy kezelése miatt, ám nem igyekeznek javítani a hibát, és befizetni a bírságot, hanem ellenállnak, ami nem jó taktika. 

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Ízlelgessük a liberális nyavalygást: „Javítani a hibát és befizetni a bírságot.”

Bod Péter Ákos hibásnak tartja a magyar migránspolitikát, a ránk kirótt milliárdos brüsszeli büntetést pedig haladéktalanul befizetné, be ő… Van kérdés?  

Jut eszembe, Bod szakértő jegybanki ámokfutása során (1991–1994) egyfolytában és bőven húsz százalék fölött volt az infláció – 2024 augusztusában ez az érték 3,8 százalék volt.

Állítólag a hatalom huzamos hiánya okozza az efféle nyilatkozatokat. Javallat: repülősó, gumiszoba, Orbán-bábu püfölése.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU korlátozza szuverenitásunkat

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Magyar Péterből nem lesz az, amire vágyik.

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (2. rész)

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

A tabudöntő Hunnia emlékezete

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.