idezojelek

„Bárcsak nekünk lenne egy Orbánunk” – lemosták a prolihergelő írás szerzőjét a pályáról

Szelényi Zsuzsanna mint „külpolitikai szakértő”.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Az újabban „külpolitikai szakértőt” is alakító Szelényi Zsuzsanna minap a Die Welt hasábjain mondta meg a frankót Magyarországról. Csak a szokásos liberális arrogancia, Orbánnak annyi stb. Mi persze nem lepődünk meg, Németországban viszont nem mindenki tudja, hogy Zsuzsanna asszony mint a CEU Demokrácia Intézetének igazgatója (Soros Gyuri bácsi fizetett alkalmazottja) csöppet talán elfogult a témában. Az Orbán megmutatta, hogyan lehet a demokráciát belülről lerombolni című írás kommentelői mindenesetre lemosták a szerzőt a pályáról.

A demagóg, prolihergelő írásból nem idéznék – a német olvasóktól inkább: „Orbán védi a népét. Bárcsak nekünk lenne egy Orbánunk.” „Orbán a hazájáért dolgozik.” „Orbán eltörölte a szabad választásokat? Cenzúrázza a sajtót? Betiltja az ellenzéki pártokat? Bebörtönzi a kritikusait? Megrendelésére ítélnek a bíróságok? Na, ugye! Akkor miért nincs Magyarországon demokrácia?”

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Szelényi egyébként telenyilatkozza a nagy európai lapokat. A Tagesspiegelben például nemes egyszerűséggel azt állítja, hogy a magyar miniszterelnök egy politikai kaméleon, a Newsweek hasábjain pedig arról értekezett, hogy a hatalom a saját üzletembereit próbálja helyzetbe hozni a stratégiai ágazatokban. (Talán a Szemkilövető komálósait kellene vagy a dizájngatyás Messiáséit? – P. Gy.) Az El Paísban kijelentette: a Fidesz, amely a kommunista rendszerrel szembeni ellenállási mozgalomként jelent meg, mára régen lemondott az alapelveiről.

Töröm a fejem, van-e rá példa, hogy más országok közszereplői teszem azt a HVG-ben vagy a Népszavában járatnák le a hazájukat? Ha van is, az élmezőnyt biztosan mi vezetjük.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Miért tört ki a harmadik világháború?

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Őrültek a rácsok mögött

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindenütt előretörnek a patrióták

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU korlátozza szuverenitásunkat

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.