Berciék nem ünnepelnek

A „leleplező érvek” Tóth Bertalant, az MSZP elnökét leplezték le, az ő fejére húztak csörgősipkát.

2020. 04. 28. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ünnepre készül a Fidesz vezérkara, de nincs ok az ünneplésre – címmel írt cikket a Népszavában Tóth Bertalan, az MSZP elnöke. A hosszúra sikerült humoreszk értékéből az sem von le, hogy szerzője eredetileg megsemmisítő kritikának szánta az írást, csak aztán a felsorakoztatott „leleplező érvek” önálló életre keltek. Annyira, hogy a Fidesz helyett Bercit leplezték le, az ő fejére húztak csörgősipkát.

Kacagni mindig jó, kivált ilyen nehéz időkben.

Azzal indít a szerző, pártja büszke arra, hogy a rendszerváltozás nyomán kialakulhatott Magyarországon a demokratikus intézményrendszer, a jogállamiság, létrejött a szabad köztársaság stb., ám – emeli föl mutatóujját – most, május 2-án, az 1990-ben megválasztott Országgyűlés megalakulásának évfordulóján nincs ok az ünneplésre. A hatalmat birtokló Fidesz ugyanis az elmúlt tíz évben lábbal tiporta a rendszerváltás értékeit, letért a demokrácia útjáról – holott csak követnie kellett volna a korábbi MSZP–SZDSZ-kormányok módszereit. (Frenetikus poén!) Friss példát is említ elnök úr: Orbán Viktor nemrég lefokozta az Országgyűlést a járványügyi veszélyhelyzetre való átlátszó hivatkozással, holott mindenki tudja, valójában a „tejhatalomra” (Berci szóleleménye) spekulál. A kroki hosszan kitér mindenféle „mértékadó” civil szervezetekre: Riporterek Határok Nélkül, Freedom House, Transparency International, World ­Justice Project stb. – ők is nagyon vicceseket mondanak.

A szocialista párt természetesen nem vesz részt a képmutató jubileumi színjátékban, zárja írását az MSZP frontembere. Vagy ahogyan egy kommentelő írja, „villanyoltó elnöke”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.