Besokallt Braun

Az ifjú Braun Robi 16 évesen Amerikába disszidál, és csak négy évvel később tér haza, hogy motorjává legyen az élénkülő közéletnek.

2019. 09. 06. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lesújtó hírt kaptunk: Braun Róbert megszünteti oktatói jogviszonyát a Corvinus Egyetemen. Mint a rektornak címzett levelében írja: semmilyen formában nem kíván közösséget vállalni az egyetem új vezetőinek közéleti, üzleti tevékenységével, emberi minőségével. Indoklásának legemelkedettebbnek szánt mondata így szól: „Évtizedek óta üzleti etikát, társadalmi felelősségvállalást, felelős marketinget, tisztességes politikai kommunikációt kutatok és tanítok.”

Nézzük, ki ez a szilaj, gerinces ember!

Az ifjú Braun Robi 16 évesen Amerikába disszidál, és csak négy évvel később tér haza, hogy motorjává legyen az élénkülő közéletnek. Alapítója a TASZ-nak (Társaság a Szabadságjogokért) és a Raoul Wallenberg Egyesületnek, pár évvel később pedig már az SZDSZ-elnök Pető Iván adjutánsa, kabinetfőnöke. Innen a szocialistákhoz igazol, előbb Medgyessy, majd a Gyurcsány-puccs után Láriferi tanácsadója, beszédírója, aki még kampányötleteket is ad a trágár kormányfőnek. (Egyik legnagyobb bravúrjának a 2004. decemberi népszavazási kampányt tartja.) Innen a független jegybank kommunikációs tanácsadói székébe ül (illetve dehogy ül, alig jár be munkahelyére) havi 1,8 millióért. Ő álmodja meg a bank hét csupasz pálcikát ábrázoló új logóját – heroikus munkájáért állítólag negyvenötmillió forintot kap. Mindenhez ért, a történelmi témák sem hagyják hidegen. Trianont például így látja: „Trianon lehet nemzeti ünnep […] Jó pillanatban vagyunk: épp minden összeomlott […] 1920. június 4-én megszületett a független és szabad magyar nemzet...”

Hát ez a Braun ment el most. Űr marad mögötte. De majd jól kiszellőztetünk…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.