Bujabajok

Amióta úgy két esztendeje a The New York Times leleplezte Harvey ­Weinsteint, a sztárszínésznőket zaklató hollywoodi producert, nem múlik el hét, hogy ne értesülnénk újabb molesztálós ügyről.

2019. 11. 27. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta úgy két esztendeje a The New York Times leleplezte Harvey ­Weinsteint, a sztárszínésznőket zaklató hollywoodi producert, nem múlik el hét, hogy ne értesülnénk újabb molesztálós ügyről. Mára már szinte fölsorolni is lehetetlen a zaklatókat és a zaklatottakat. Legújabban a Katona József Színház koszorús rendezője, Gothár Péter botrányától hangos a sajtó. Gothár nem akárki, a Nemzet Művésze cím Kossuth-díjas birtokosa, akit színházi berkekben ájult tisztelet övez – illetve most hatalmas csönd. Bár első hullámban ő maga is elismerte egy botlását, azóta semmi hír… (Beszélik, számszakilag nem stimmel az az egy, notórius molesztálóról van szó.) Máté Gábor színházigazgató nem nyilatkozik, sőt bujkál, még a baráti, liberális sajtó sem éri el. A színészek nyilatkoznának, nekik viszont tilos, mert megtiltotta a direktor. A Színház- és Filmművészeti Egyetem illetékesei pedig, miközben állítólag vizsgálatot kezdtek, közölték, gőzük sincs, mit csinálhatott Gothár. (Akkor meg mit vizsgálnak?)

Megy a ködösítés.

A legérdekesebb, hogy az a lelkes asszonykórus (Kunhalmi Ágnes, Szabó Tímea, Gurmai Zita és más sajtkukachölgyek), amely tavaly ilyentájt Ne maradj csendben! címmel leragasztott szájú randalírozást tartott a molesztálók ellen a Deák téren, most hallgat, mint hal a szatyorban. Eszükben sincs visítozni. Különösen Gurmai Zita passzivitása meglepő, elvégre őt (saját elmondása szerint) évekkel ezelőtt már kis híján megrontott egy zaklató. Érdekes az is, hogy Donáth Laci bácsi MSZP-lelkész nemrég kipattant buja kalandjai sem érték el a harcos nagylányok ingerküszöbét. Ki érti ezt?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.