Halk szavú, empatikus

A DK miniszterelnök-jelöltje arról adott hírt, hogy elindította TeamDobrev nevű csapatát, s mindenki segítségére számít a kampányában.

2021. 05. 19. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezek most Dobrev Klára napjai. A DK miniszterelnök-jelöltje arról adott hírt, hogy elindította TeamDobrev nevű csapatát, s mindenki segítségére számít a kampányában. Azt is szeretné, ha a TeamDobrev akkor is mellette lenne, amikor már a karmelita kolostorból tekint le a népére. „A jó kormányzáshoz kell, hogy mögöttem álljanak azok, akikről ennek az országnak szólnia kellene. Tanárok, orvosok, diákok, nyugdíjasok, vállalkozók, dolgozók.” (TeamDobrev. Nem túl magyarkodó elnevezés? Csak kérdem.)

Maga Gyurcsány Ferenc is jókat mondott Klára asszonyról. Eszerint szakértelme közgazdászként-jogászként nem vitatható, nagy párt- és nemzetközi támogatottság áll mögötte, nyelvtudása pedig „drámaian széles”. Elragadtatással szólt Klárikáról Kuncze Gábor egykori SZDSZ-es belügyminiszter is. (Nem mintha ez bárkit is érdekelne.) A leszerepelt ember szerint Magyarországra ráférne egy kedves mosoly, „az ordibálás helyett a halk szavú érvelés, a hátrányos helyzetűek felé megnyilvánuló empátia”. Pár nappal korábban pedig Vágó István kiérdemesült tévébölcs tapsolt önfeledten a nagy feladatra készülő Gyurcsányné előtt tisztelegve, miközben elárulta, hogy Klára asszonyt „szereti a kamera”.

A Demokratikus Koalíció már anyák napján körbeörvendezte Láriferi asszonyát: „Bemutatjuk az embert, aki az elmúlt időszakban megtett 4320 kilométert, felkeresett harminckilenc települést, beszélgetett hetvenegy emberrel és meghallgatott több száz problémát, hogy bemutassa nekünk a Kevesek Magyarországát.” Tőlük tudjuk, hogy Gyurcsányné „mindig ott van, ahol az emberek”. Bár nem tudom, ebben mi a bravúr.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.