A nemzeti megmaradás nyolc pontja

2002. 07. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdeklődéssel hallgattam június 27-én az Erkölcsi értékrend a politikában címmel tartott demonstráción elhangzott beszédeket és a Nemzeti Szervezetek Szövetsége megalakulásának bejelentését. Valóban előre vinné az ország ügyét, ha azok a magukat nemzetinek valló szervezetek, amelyek közös erkölcsi elveket (értékrendet), és ezen alapuló közös politikai célokat követnek, összehangolnák tevékenységüket.
Hangsúlyozni kell a közös erkölcsi elveket és az ezen alapuló közös politikai célokat, hiszen már Rákóczi idejében – akinek szobra előtt demonstráltunk – mind a kurucok, mind a labancok azt hangoztatták, hogy az ő cselekvésük szolgálja a nemzet javát, és azóta sem lehet a szervezetek neve alapján megállapítani, hogy ki akarja kuruc módra, és ki labanc módra szolgálni a nemzetet.
Az erkölcsre, akár a keresztény erkölcsre való hivatkozás sem elegendő. Talán elég, ha itt csak egyet emelek ki a gazdag történelmi példatárból. Szent Bertalan éjszakáját, amikor a keresztény erkölcsöt hangoztató Medici-párt lemészárolta a hugenottákat, akik a két keresztény áramlat összebékélését megpecsételni hivatott dinasztikus esküvőre sereglettek össze Párizsban.
Javaslom, hogy ne csupán a nemzeti jellegre utaló nevük, hanem az aktuális nemzeti sorskérdésekhez való viszony alapján fogjanak össze azok a szervezetek, amelyek egyetértenek az alábbi követelésekkel.
Az Országgyűlés hozzon vagy az ellenzék kezdeményezzen:
1. Határozatot, amely kötelezi a kormányt, vonja vissza a magyar fél hozzájárulását az EU brüsszeli hatóságával A tőke szabad áramlása fejezet keretében a földről kötött paktum azon pontjaitól, amelyek folytán a földbérlet a csatlakozási szerződés pillanatában, a földtulajdonlást pedig néhány évvel később liberalizálni kell. Mert ezzel megnyílnék a lehetőség arra, hogy a külföldi nagytőkések a csatlakozást követően akár hónapok alatt megszerezzék a teljes magyar föld fölötti rendelkezési jogot 50–90 évre. Majd néhány év múlva – a bérlő elővételi joga alapján – a tulajdonjogot is, tőkés nagybirtokká alakítva a magyar mezőgazdaságot.
2. Törvényt, amely kötelezi a kormányt, hogy záros határidőn belül szerezze vissza magyar közhatalmi tulajdonba a közüzemeket, amelyek külföldi magán- és állami tulajdonlása az elemi ellátás szintjén kiszolgáltatottá teszi a magyar lakosságot.
3. Törvényt, amely megtiltja a kormánynak, hogy belépjen az Európai Monetáris Unióba, mivel ez lehetetlenné tenné, hogy az Országgyűlés és a kormány megvédje a magyar vállalkozókat, gazdákat és fogyasztókat attól, hogy a multik az ő kárukra visszaéljenek erőfölényükkel.
4. Törvényt, amely az MNB-t az Országgyűlés által meghatározott gazdaságpolitika ellenőrzött eszközévé teszi, melynek minden tevékenységét, különösen monetáris politikáját az Állami Számvevőszék ellenőrzi, és amelynek ténykedései – az alkotmány 61. § (1)
bekezdésének megfelelően – nem titkosíthatók. E törvény folytán újból állami pénzkibocsátással lehet és kell biztosítani azt a mindenkori pénzmennyiséget, amely az árucsere lebonyolításához, a gazdaságos beruházásokhoz és az indokolt közkiadásokhoz szükséges anélkül, hogy ez kamatfizetéssel terhelné a költségvetést
és ezen keresztül az adófizetőket a pénzvilág javára;
5. Törvényt a csaláson alapult, úgynevezett „államadósság-átvállalás” hatálytalanítására, amely átváltás az úgynevezett „nullás állomány” kötvényesítésével hat évre évi tetemes kamattal terhelte meg az állami költségvetést (és ezzel az adófizetőket) a pénzvilág javára;
6. Törvényt, amely kötelezi a kormányt a forintban kibocsátott kötvények állományának lényeges csökkentésére, felhasználva azt a lehetőséget is, hogy érvényteleníttessenek azok a kötvények, amelyek adóelkerülés vagy más törvénysértés útján keletkezett vagyonokat testesítenek meg. E törvénnyel, tovább népszavazáshoz kell kötni az államadósság újabb kötvények kibocsátásával vagy más módon való növelését;
7. Törvényt, amely megvédi a még megmaradt magyar munkahelyeket a multik pillanatnyi profitmaximáló földrajzi átcsoportosításaitól, illetve a magyar önállósodás miatti ilyen típusú ellenlépéseitől;
8. Törvényt a pótmagánvád intézményének visszaállítására, aminek révén a közt megkárosító bűnözők akkor is bíróság elé kerülhetnek, ha az ügyészség politikai nyomásra nem indít eljárást.
A szerző a Fennmaradás Műhely szakértője

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.