idezojelek

Én tényleg szégyellem magam

Persze nem egészen azért, amit a DK-vezér gondol.

Cikk kép: undefined
Fotó: Kovács Attila

Gyurcsány Ferencnek, a DK elnökének évértékelő beszédében elhangzott, hogy személy szerint rá kell mutatni azokra az emberekre, akik támogatják ezt a nemzeti kormányt. A szerinte „törvénytelen, erkölcstelen, becstelen, bűnöző kormányt”. Rá kell mutatni személy szerint ezekre az emberekre – nyilatkozta –, hozzátéve, hogy ezt a rendszert szolgálni, a Fideszt támogatni több mint bűn, az szégyen. „Szégyelljék magukat!” – mondta DK-s hívei előtt Magyarország jelenleg legelutasítottabb politikusa azoknak, akik nem az ő néze­teit visszhangozzák. Sajnos abban igaza van, hogy én – a nemzeti-konzervatív-keresztény oldal képviselője és szavazója – tényleg szégyellem magam. Persze nem egészen azért, amit a DK-vezér gondol.

Mit is akar Gyurcsány? Hatalmat persze, lehetőleg minél korábban. Először Budapesten, aztán az egész országra kiterjedően. S ha így egyszerűbb, könnyebb kivitelezni, kevésbé bonyolult a szavazók torkán lenyomni ezt a gombócot, akkor a Dobrev Klára vezette árnyékkormány kormányosából árnyékmentes kormányossá váló vezetővel. S mi kell ehhez? Csupa olyan dolog, amit a DK már hosszú évek óta csinál. Hiszen Gyurcsány pártja mindent megtesz a teljes rombolás érdekében, s mindig mindennel szembemegy, ami az ország építését segítené elő.

Ez a párt kizárólag rombolni tud – tudatosan és a lelkekben is –, és elvet minden józan, konzervatív elképzelést.

Elveti a nemzeti kultúrát, a történelmünket, a keresztény hiten alapuló erkölcsi világnézetünket, a környező országokban élő, de a nemzet testéhez szervesen hozzátartozó magyarság támogatását, segítését, a velük való együttműködés megerősítését, számukra a magyar állampolgárság megadását, az orosz–ukrán háborúban a mielőbbi békekötés igényét. Hiszen Gyurcsány azt hirdette meg évértékelőjében ismételten, hogy az egész működésük alapja, alfája és ómegája a teljes és ellenséges hangvételű szembenállás kell hogy legyen a kormánnyal, s ennek érdekében minden lehetséges eszközzel fel kell lépni annak érdekében, hogy gyengítsék a kormányt.

Az nem ötlik fel e nagyszerű pártvezérben és kiszolgálói­ban (Molnár Csaba, Vadai Ágnes, Varju László, Gy. Németh Erzsébet, László Imre, Niedermüller Péter), hogy lehetne más módon is politizálni? Mondjuk konstruktív ellenzékként, nem pedig minden kormányjavaslattal, kormánydöntéssel élesen szembemenni? Hogy valami érdemi, a társadalmat motiválni tudó programmal is elő lehetne állni? Hogy a vesszen Orbán! jelszó önmagában kicsit kevés az üdvösséghez? Hogy csak tagadással, mindig minden elutasításával nem lehet építeni egy országot? Hogy nem az lenne a DK-s képviselők feladata az EP-ben, hogy az amerikai és katari pénzeken megvásárolt, korrupt európai uniós politikusok nézeteit képviseljék Magyarországon, hanem az, hogy hazánkat, a nemzeti érdekeket segítsék érvényre jutni Brüsszelben?

Gyurcsány azt is mondta, hogy a DK-való átigazolásokkal azt biztosítja, hogy az Orbán-kormány ellenfeleinek otthona legyen.

Hát ezért szégyellem magam. Ezért, Gyurcsány úr! Azért, hogy egy vitathatatlanul nemzetellenes, az EU-s érdekeket szolgai alávetettséggel képviselő, minden brüsszeli intézkedést (a hazánknak jogosan járó uniós pénzek visszatartását is) megszavazó, sőt kikövetelő párt, minden egyes társadalmi réteget (orvosokat, pedagógusokat) a kormány elleni provokációkkal hergelő balliberális párt legfontosabb feladatának éppen az ilyen lelkületű emberek menedzselését tartja. S akik szórják számolatlanul a konkolyt a búza mellé. Amiből persze jól tudjuk, a 2002 és 2010 közötti évek szomorú tapasztalata alapján, nem lesz termés soha. Sajnos Gyurcsányék nem értik és nem érzik át az egy hajóban való evezés felelősségét. Ők nem eveznek, hanem hátráltatnak; Búvár Kundként fúrják az ország hajóját, arra számítva, hogy megfeneklik, netán felborul, s azt követően majd mindenki a kormányost szidja, anarchia lesz, káosz, s ezt kihasználva ülhetnek a kormányhoz. (Elnézést kérek Búvár Kundtól, aki a hajókat ugyan megfúrta – eddig érvényes a hasonlat –, de ő a hazája érdekében cselekedett, hiszen az ellenséges német hajókat süllyesztette el.)

Igen, szégyellem magam. Szégyellem magam, hogy ennyi megtévesztett DK-ra szavazó ember van ebben a kis hazában, s rettenetesen fájlalom, hogy a DK arcátlan provokációi, az igazsággal, a tényadatokkal még köszönőviszonyban sem álló kijelentései ennyi embert félre tudnak vezetni. Ami pedig a kommunista diktatúrát idéző B-listázást illeti, hogy személy szerint rá kell mutatni a „bűnös” emberekre, nos nyugodtan fel lehet engem tenni oda. Sokan leszünk rajta. Még egy-két ilyen Gyurcsány-beszéd, és újra legalább hárommillióan vagy akár annál is többen.

A szerző egyetemi tanár

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke évértékelő beszédet mond pártja tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2023. február 5-én (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.