idezojelek

Kesztyűs kezű brüsszeliták

A skandináv jóléti, multikulti, szivárványos paradicsomban már hosszú évek óta egyházi áldást kaphatnak a homoszexuális párok.

Cikk kép: undefined

Igazán kedves gesztus, hogy miközben a svéd mainstream politika és média arra szeretné rábírni az egyébként általuk évek óta lenézett és rágalmazott magyar politikusokat, hogy szavazzák már meg országuk (és Finnország) NATO-csatlakozását, az egyik svéd baloldali napilap a magyar parlamenti képviselők svédországi tárgyalásait látta a legmegfelelőbb időpontnak, hogy gengsztereknek nevezze őket, illetve a magyar kormányt. Mert úgymond „tiszteletet próbálnak követelni, ahelyett, hogy jogosan kiérdemelnék azt”.

Az persze régóta ismert, hogy a svéd politikát és médiát (is) kezében tartó balliberális globelit enyhén szólva nem nézi jó szemmel a Magyarországon 2010 óta zajló politikai, társadalmi, kulturális folyamatokat. A svédek (másokkal egyetemben) átfogó offenzívát folytatnak annak érdekében, hogy Magyarország jogrendszerét a maguk képére formálják. Hazánk politikai rendszerét több ízben diktatórikusnak nevezték, rendszeresen kritizálták a médiaviszonyokat, a következetes bevándorlásellenes politikát, és támadták a magyar kormány intézkedéseit, amelyekkel a hagyományos családi értékeket erősítette meg. Svéd és finn politikusok is a magyar gyermekvédelmi törvény visszavonását akarták-akarják kikényszeríteni az uniós pénzek visszatartásával. Például Jessika Roswall, 2021 júniusában az akkori ellenzéki Mérsékelt Párt EU-ügyi szóvivője, jelenleg a soros uniós elnökséget betöltő Svédország Európa-ügyi minisztere azt mondta: 

„Magyarország legutóbbi LMBTQI-ellenes szabálya az utolsó csepp kell hogy legyen a pohárban. Az EU-nak határozottan kell cselekednie, és az új kondicionalitási mechanizmuson keresztül befagyasztani minden Magyarországnak járó uniós forrást.”

Ez a zsarolás beleillik abba a brüsszeli narratívába, hogy a magyar gyermekvédelmi törvény sérti az LMBTQI-jogokat, és amely Ursula von der Leyen emlékezetes szavai szerint „szégyenletes és teljességgel szembemegy az uniós alapértékekkel: az emberi jogokkal, méltósággal és egyenlőséggel”. Ezért az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen, és az Európai Bíróság elé citálta hazánkat. Az EB tiszteletre méltó elnöke annyira szívén viselte-viseli az LMBTQI-jogokat, hogy bár 2021 júniusában már Budapestre készült, hogy aláírja a kormánnyal a koronavírus-járvány után helyreállítási alapról szóló megállapodást, ezt éppen a gyermekvédelmi törvény – amit a mindenkit helyes útra terelő globmédia azóta is pedofiltörvényként emleget – miatt halasztotta el.

Igen, az elmúlt években megszoktuk, amit Vera Jourová cseh liberális uniformis-politikus, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke nemrég úgy fogalmazott meg, hogy felesleges kesztyűs kézzel, „finomkodó korrektséggel” bánni Magyarországgal. De szerencsére – miközben a magyar gyermekvédelmi törvény a demokrácia és a jogállamiság lebontásának elrettentő példája – a svédországi demokrácia és jogállamiság él és virul. És nemcsak az állam, hanem az egyház kebelén belül is. Ennek egyik ékes példája, mint a Magyar Nemzet néhány napja megírta, hogy az azonos nemű párok házasságának megkötésére kötelezi papjait a svéd egyház. A decemberben beiktatott érsek, Martin Modéus egy svéd hírportálnak azt nyilatkozta:

„Boldog és büszke vagyok arra, hogy 2009 óta a svéd egyház mind azonos, mind különböző nemű házaspárokat is megesket. A püspöki testület nemrégiben arra jutott, hogy el kell érni, hogy minden pap örömmel összeadjon azonos nemű párokat.”

Az nem újdonság, hogy a skandináv jóléti, multikulti, szivárványos paradicsomban már hosszú évek óta egyházi áldást kaphatnak a homoszexuális párok. Az eredetileg evangélikus (bibliai) hitvallási alapon álló svéd egyház volt az első a világon, ahol 2009-ben egy nyíltan leszbikus lelkésznőt választottak püspöknek, és amely két éve deklarálta, hogy olyan Istenben hisznek, aki tárt karokkal fogadja az embereket nemi orien­tációtól és genderidentitástól függetlenül, s mivel az egyház transz(szexuális) emberekből is áll, „ennélfogva az egyházat transzként is meg lehet határozni”. 

És hogy ezt a régimódi – értsd fafejű, még nem woke – svéd evangélikus lelkipásztorok nehogy kétségbe vonják, most már nem csupán lehetővé, hanem kötelezővé kívánják tenni az LMBTQI-emberek oltár előtti összeadását. Sőt egyes svéd püspökök azt is meg akarják akadályozni, hogy a már felszentelt lelkészek hivatalt kapjanak, ha nem adnak össze azonos nemű párokat. Nem lehet kesztyűs kézzel bánni azzal az evangélikus lelkésszel, aki ragaszkodik a Biblia erkölcsi tanításához, például Isten tízparancsolatához, mert akkor papi szolgálatra alkalmatlan.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogy ki milyen Istenben hisz, az nyilván nem érdekli az eurokrata progresszíveket, miként az sem, hogy a Biblia – mind az Ó-, mind az Újszövetség – fertelmes bűnnek minősíti a paráználkodást, expressis verbis az azonos nemű emberek szexuális kapcsolatát. De az talán elérhetné az európai alapértékekre és az emberi jogokra árgus szemekkel vigyázó, „kesztyűs kezű” brüsszelita funkcionáriusok ingerküszöbét, hogy egy uniós tagállamban immár nyíltan semmibe veszik a keresztény szolgálattevők lelkiismereti és vallásszabadságát.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Eliano Imperato/Controluce via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.