Újraindult

A baloldal pártjaira a valóság naponta rárúgja az ajtót. Kormányon emelnék az adókat, tárt karokkal fogadnák a bevándorlókat és felülbírálnák a vatikáni szerződést.

2021. 05. 19. 6:00
GYURCSÁNY Ferenc
Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldali összefogás pártjai szinte naponta értenek abban egyet, hogy az Orbán-kormány válságkezelése megbukott. Ezzel szemben az látszik, hogy a baloldali összefogás pártjaira a valóság naponta rúgja rá az ajtót.

Tegnap kiderült, hogy a magyar gazdaság teljesítménye a korlátozások ellenére is nőtt. Olyannyira, hogy ezzel ismét az Európai Unió élmezőnyébe kerültünk. Azok a szektorok is alkalmazkodtak a rendkívüli helyzethez, amelyeket a leginkább megviselt a koronavírus-járványból fakadó válság. A magas arányú átoltottságnak köszönhető fokozatos nyitással ott is visszatér az élet, ahol hosszabb ideig lehetett látni a „zárva” feliratot. A magyar gazdaságban sokkal nagyobb a kilábalási potenciál, mint azt egyesek gondolták.

A baloldalt persze valójában mindez nem érdekli, hiszen a járvány idején is leginkább magával foglalkozik. Ha Gyurcsány Ferenc ügyködik, akkor általában elkezdődik a miniszterelnök-jelölti válogató is. Ez így volt a 2009-es bukásánál – és így van jelenleg is.

Megy az előválasztási bohózat ezerrel, miközben az ország az egészségügy és a gazdaság frontján is vívja a harcot. Az eredmények azt mutatják, hogy sikerrel.

Magyarországon már beoltottak több mint 4,7 millió embert, miközben jó néhány uniós tagállamban még az idősek közül is sokan várnak vakcinára. Ezt a sikert egyre jobban tükrözik majd vissza a gazdasági mutatók. A magyar válságkezelést és az újraindításért tett lépéseket olyan szervezetek is elismerik, amelyek korábban inkább kritizálták a kormány lépéseit. Így például a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Bizottság. Az elmúlt tíz év politikájának és a járvány idején hozott intézkedéseknek köszönhetően a magyar gazdaság újraindult. Eközben a baloldal a külföldről importált kampányszöveggel (saját kútfőből ez sem megy) most azt próbálja bemagyarázni az embereknek, hogy egy százalékuk járt jól az Orbán-kormánnyal, 99 százalékuk meg rosszul. Ehhez kellene valahogy meghamisítaniuk a valóságot, miután tíz év alatt több mint nyolcszázezer új munkahely jött létre, és a legszegényebb háztartásoknak nőtt leginkább a reáljövedelmük. Még egy beszédes adat: négymillióval csökkent azok száma, akiknek egy váratlan kiadás nehézséget okoz.

Ha a baloldal valamilyen oknál fogva megnyerné jövőre a választást, akkor minden borulna. Magasabb adókulcsok terhelnék a béreket, szűkítenék a családtámogatások igénybevételének lehetőségét, véget érne az otthonteremtés aranykora. De nem csak a gazdaságot forgatnák fel!

Jó, ha mindenki tudja: a Demokratikus Koalíció programjában az is benne van, hogy minden olyan intézkedést támogatni fognak, ami hozzájárul a bevándorlók integrációjához. Hogy teljes legyen a kép: Gyurcsányék felül kívánják bírálni a vatikáni szerződést is. Azaz: hazánkban is elkezdődne a keresztény gyökerek kiirtása. Nekik ezt jelenti a sokak Magyarországa.

A baloldali önkormányzatok a mostani válságban is megszorításokkal próbálkoztak. Ez legalább arra jó, hogy mindenki lássa: nem változtak semmit 2010 óta. A hozzáértésükről pedig annyit, hogy nincs olyan terület, ahol ne lőnének mellé. A harmadik hullám tetőzésekor a korlátozások feloldását követelték, majd a fokozatos nyitáskor a zárás fenntartásáért ütötték az asztalt. Végig ment a riogatás a keleti vakcinákkal, először az orosz, majd utána a kínai oltóanyag volt soron. Amikor pedig a WHO közölte, hogy a Sinopharm-vakcina is biztonságos és hatékony, valamint az időseknek is ajánlott, akkor jött nekik az újabb hideg zuhany. Tehát amit a baloldal mond, az 99 százalékban biztosan nem jön be.

A borítóképen: Gyurcsány Ferenc beszédet mond a Demokratikus Koalíció X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.