idezojelek

Székelyföld magyar

A román állam addig fog küzdeni, amíg egyetlenegy magyar sem marad Erdélyben.

Cikk kép: undefined

Zombi járja be Erdélyt, Ceuașescu zombija. Felébredt, nem hatott a fokhagyma, sem az átdöfött szív – igaz, ezek csak vámpírok ellen hatásosak, de hát elvégre a zombi is vérivó, és rögtön magyarfaláshoz látott. Most éppen Ludovic Orbanban ébredt fel a mindenkori román zombi, a román Nemzeti Liberális Párt vezére ugyanis olyat mondott, amit minden román politikus gondol és cselekszik, de így ritkán szólják el magukat a nyilvánosságban: a vezető román kormánypárt politikusa gazdasági beruházásokkal fenyegette meg Székelyföldet – ilyen mondat is legfeljebb egy Örkény- vagy Caragiale-darabban fordulhat elő. Ám Orban ajándékától ugyanannyira kell félnünk, mint a görögökétől, hisz a román politikus a 85 százalékban magyarok lakta székelyföldi Hargita megye etnikai összetételét akarja megváltoztatni ezekkel a beruházásokkal, idézem: „Ha a térséget sikerül a potenciáljának megfelelően fejleszteni, látni fogják, hogy az etnikai összetételt is jelentősen meg lehet változtatni […]. Ha itt termelő kapacitások alakulnak ki, és szükség lesz a munkaerőre, nyilvánvaló, hogy jönnek majd munkakeresők is.”
A mindenkori román kormányok eddig kiéheztetni próbálták a székelyeket, de ők szívósnak bizonyultak, úgyhogy most stratégiát váltanak, jólétet teremtenének, hogy beözönljenek a gazdasági migránsok – magyarán a román vendégmunkások. Különös revolverezés ez, és innen Magyarországról furcsán hangozhat, hogy egy liberális politikus ilyet mond, csakhogy a román liberálisnál sovénebb embertípus nincs kerek e világon.  
Érdekes csavar a történetben, hogy Ludovic Orban brassói származású, az édesapja magyar szekus tiszt volt, őt magát unitáriusnak keresztelték a szülővárosában, és testvérével együtt konfirmáltak is. Ismerői szerint jól beszél magyarul, ám csak négy fal között. Magyarán Ludovic Orban egy magyar ember, aki a román államot szolgálja, úgy, mint az apja. Ugyanabban a cipőben jár, mint a magyarellenes indulatokból tőkét kovácsoló Klaus Johannis, a szász származású államelnök.
Ám ha valóban ennyire szívén viseli a régió gazdasági fejlődését, akkor közlekedési miniszterként, majd miniszterelnökként miért nem szorgalmazta a Székelyföldet is átszelő autópálya építését? De kérdezek ennél cifrábbat is: hogyha az erdélyi régió gyarapodását szeretnék elérni, akkor miért nem szolgáltatják vissza teljes mértékben a magyar birtokosok erdeit, földjeit – adják csak vissza azokat a hegyeket! –, mert kastélyaikat, kúriáikat anélkül nem tudják fenntartani, no meg erősítsék meg az erdélyi katolikus egyházat, szolgáltassák csak vissza a Battyháneumot, és többé ne próbálják államosítani a Székely Mikó Kollégiumot.
Legyen bátor, Orban úr, szakítson a balkáni, kommunista habitussal! Csak hát nehéz lesz, mert a román állam soviniszta állam, fogantatásától fogva az. A román államnak egyetlen célja van: az etnikailag tiszta román nemzetállam megteremtése. Ezt a célt mindmáig nem adta fel, ezért küzd, ezért börtönzött be két ártatlan magyart, terroristának kiáltva ki őket, pedig csak a székely önrendelkezésért küzdöttek. Éppen ezért jobb, ha tudomásul vesszük, hogy ez a román állam addig fog küzdeni, amíg egyetlenegy magyar sem marad Erdélyben. A magyarlakta régiók gazdasági tönkretétele, gazdasági kivéreztetése a környező államok első számú stratégiái közé tartozott és tartozik Trianon óta: Szlovákiában ugyanezt teszik a csallóközi magyarsággal, Kárpátalja nem véletlenül a második legszegényebb ukrajnai tartomány, Romániában is szándékosan hagyták pusztulni az épített örökséget – nehogy épségben visszakerüljön.
Orban úr, Székelyföld mindig is magyar volt és magyar is marad! Reméljük, hogy valamikor ön is visszatalál a magyarságához, és szívvel-lélekkel küzd az erdélyi magyarok jobb életminőségéért, mert mi hiszünk a csodákban. Sok minden történhet azon a damaszkuszi úton.

 

(A borítóképen Ludovic Orban román miniszterelnök. Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement)
 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.