idezojelek

Éhes disznók

Ha valaki hallgatja a baloldali politikusok sirámait, nagyjából ilyen kép rajzolódhat ki benne Magyarországról. Feudális nagyurak, elnyomott jobbágyok, szinte rabszolgák, nyomor, éhezés, nemzethalál.

Cikk kép: undefined

Jobb sorsra érdemes hazánkban már akkora a szegénység, hogy a Balatonból a hattyúk, a kacsák dobálják a kenyeret a parton ácsingózóknak. Dobálnák, persze, ha tudnák, ha ez a nemzetvesztőnépnyúzófasiszta Orbán el nem lopta volna már a partot is, de mit a partot, már a tóból a vizet is kilopják ezek. Nincs itt már semmi, se part, se víz, se hattyúk, se kacsák; kenyér meg amúgy se volt. Aztán meg itt az iskolakezdés. Éhező magyar gyerekek százezrei támolyognak a tudás felé, meg-megszédülve ülnek a tantermekben, s nemcsak a cipőt, ruhát, tankönyveket öröklik egymástól testvérek, rokonok, de már a tavaly teleírt füzeteket is újra előveszik, radíroznak, mert újra nem telik. Otthon meg, ha hazamennek, füstölgő kanócú gyertyák fénye felé hajolva körmölik a koszos, szorgos kis kezek a leckét, míg a görnyedt hátú szülők csendesen zokognak a sötét sarokban. Siratják a semmit, az országot, hogy mivé lett ez a szép kis Magyarország!

De még ezek a gyermekek járnak jobban, mert legalább iskolába járhatnak, mert a többségnek, a sokaságnak elérhetetlen vágyálom a tanulás, az szinte csak a nemzetvesztő NER-lovagok elkényeztetett kölykeinek kiváltsága.

Ha valaki hallgatja a baloldali politikusok sirámait, nagyjából ilyen kép rajzolódhat ki benne Magyarországról. Feudális nagyurak, elnyomott jobbágyok, szinte rabszolgák, nyomor, éhezés, nemzethalál. Értem én, persze, hogy választási kampány van, s ez azon az oldalon nagyotmondó verseny is egyben: azt hiszik, minél nagyobbat hazudik valaki, annál többen szavaznak majd rá. De én azt tanultam egykor, hogy nagyon nehéz, szinte lehetetlen olyasvalamiről ­meggyőzni az embert, ami a mindennapi közvetlen tapasztalatával tökéletesen ellentétes. Márpedig ez a hullaszagú Magyarország-látomás nem igaz. Ezzel persze nem azt mondom, hogy nálunk olyan nagy a jólét, hogy nincs szegény ember, hogy nincs éhező gyerek, hogy nincs, akinek gondot okoz az iskolakezdés. Egyre kevesebben, de vannak ilyenek, s amíg egyetlenegy éhező kisgyerek él ebben az országban, nem lehetünk nyugodtak.

De azt igenis kimondhatjuk: az elmúlt 11 évben jelentősen csökkent a szegénység, s a kormány nagyon sokat tett azért, hogy az iskolában legalábbis ne legyen egyetlenegy éhező gyerek sem. Úgyhogy nem tudom, a baloldali pártok szavazói beveszik-e ezt a festett vérzést. Mert azt is tanultam ám, hogy az emberek meggyőzéséhez nagyon fontos a hiteles személyiség is. Vajon hitelesen hangzik-e Molnár EP-képviselő úr szájából az oktatási szegénységre hivatkozás, miközben többmilliós tandíjú magániskolába járatja a saját gyerekét? Vajon elhiszik-e az emberek annak a jobbikos hölgynek a szegénységről szóló sirámait, aki azért annyira mégsem tud nincstelen lenni, hogy ne a horvát tengerparton nyaraljon? Most azt hagyjuk is, hogy ha a rablott vagyonban ülő, milliárdos Gyurcsány és felesége beszél a szegénységről, akkor kinyílik az ember zsebében a bökő…

Én azt hiszem, a Molnárok, Jakabok, Dobrevek korgó gyomrú lázálmai önmagukról szólnak. Éhesek ők, s mint az éhes disznók, makkal álmodnak. Ez a makk számukra a hatalom, a kormányzás, mindenáron. S ahogyan az üres hasú vadkan se néz Istent, se embert, s betör a falvakba, városokba élelemért, ők is bármire képesek. Feldúlják országunk csöndjét, telehazudják a világot, s elárulnak mindent, ha kell, olykor egymást is. A vadkannak felmentést adhat, hogy az ösztönei vezérlik, s nem is tud mást tenni, mint ezt a parancsot követni.
De a Gyurcsányok, Jakabok, Karácsonyok számára mi a mentség?

(Borítókép forrása: MTI/Bruzák Noémi)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.