idezojelek

Játszótér

A migrációs paktum igazi állatorvosi ló, megmutatja, miért van szükség alapos reformokra az Európai Parlamentben, valamint a kontinensen.

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
Cikk kép: undefined
2024. 04. 11. 4:58
Fotó: Olivier Hoslet

Ismét maratoni vita előzte meg az Európai Parlamentben a migrá­ciós paktum bizonyos részeiről való szavazást. Ennek során különböző képviselők, akik önmagukon kívül lényegében senkit se képviselnek és réges-rég elszakadtak az otthonuktól, a brüsszeli boszorkánykonyha mérgeinek hatására hosszas beszédeket tartottak egymásnak, majd a végén megnyomták a gombot. Ezért kaptak egy kalap pénzt, és önmagukat vállon veregették, mert a demokrácia élcsapataként gombnyomásost játszva fenntartották a nép hatalmát az Európai Unióban.

Ma ilyen az Európai Parlament. Egy játszótér. A testület egyetlen célja az, hogy minden alkalommal, minden fórumon bizonygassa saját fontosságát, szükségességét, megkerülhetetlenségét, és igyekezzen minél több hatalmat megszerezni az egyáltalán nem demokratikusan működő Európai Bizottságtól. Az európai pártcsaládok időközben lobbicsoportokká torzultak, a képviselők egyike-másika viszonylag nyíltan zsoldosként harcol azon úr mellett, aki jobban megfizeti, az ellenőrzés miatt pedig nem kell aggódnia, hiszen valaki úgyis meg fogja menteni. Mert ez egy közös projekt, az EU is, az EP is.

Csak azzal nem törődik senki, hogy az a bizonyos migránspaktum mit tartalmaz és annak milyen következményei lehetnek. Kilenc éve zajlik az öngyilkos politika, azóta képtelen az EU kiköpni vagy lenyelni a migrációs inváziót, lökögeti ide-oda az embereket, jótékonyan és barátságosan kiengedi a gyilkosokat és erőszakolókat a börtönből, szemet huny a rablások felett, nyelviskolába íratja a terroristákat, s közben harsányan szidalmazza azokat, akik szerint hibás ez a taktika. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Az egykor békés és virágzó Európa ma morcos és zavaros, önimádó és fennhéjázó. A céltalan és kiúttalan kontinens a háborút látja egyetlen megoldásként, ahogy mindig, amikor baj van. Soha nem dönt, csak kozmetikázza a mindennapokat, hátha ez is elég.

Persze ne feledjük, az EP-képviselők zöme számára teljesen mindegy, milyen határozatokat hoznak, hiszen a zsoldot mindenképp megkapja, Brüsszeltől és a gazdától egyaránt, a végső döntést pedig a tanács fogja meghozni, ott pedig már valódi politika van, nem ez a homokozó. Szó se róla, az EP döntéseinek van hatása, egy létező nyomáscsoport, csak nem arra használják, amire kellene. 

A migrációs paktum igazi állatorvosi ló, megmutatja, miért van szükség alapos reformokra az Európai Parlamentben, valamint a kontinensen. Kilenc év alatt tökéletesen bebizonyosodott, hogy teljes tévút a migránsok behívása, az illegális migráció menedzselése, a folyamatos tűzoltogatás a veszélyessé vált nyugat-európai utcákon. 

Az is látható, hogy a mélyen lesajnált közép-európai régió kiemelkedően biztonságos, nem mellékesen épp itt nincs illegálisan érkező közösség. A mi szavunkat persze nehezen hallja meg bárki is, van épp elég holland, belga, francia és német, hogy túlkiabálja a visegrádi hangokat, s hosszas beszédekben hazudja a demokrácia és a humanizmus győzelmének, ha kinyitjuk Európa kapuit.

Minden európai ország képes rá, hogy megvédje magát, ha akarja. Tökéletesen biztosítani lehetne a tengeri határokat, a szárazföldie­ket, még csak hatalmas határőr-alakulatok se kellenének. Létezik a technológia, használja is az, aki fontosnak tartja az önvédelmet, és pénzt is áldoz rá. 

Európában jelenleg az akarat hiányzik, az eltökéltség, hogy itt egy komoly közösséget hozunk létre és megfelelő szabályok mentén működtetjük.

Sokkal fontosabb az önérdek, a zsoldosnak sose volt lelke, csak mély zsebe, meg jó összeköttetései. Ideje volna, hogy Európát játszótéri gyerekek helyett felnőttek irányítsák.
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.