Áldozathibáztatás

Megint jőnek, ügynököznek. Összegyurcsányoznak mindent. Most éppen a Nobel-díjra is esélyes Karikó Katalint.

2021. 05. 25. 6:00
Gyurcsany
20200301 Budapest fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet Demokratikus Koalíció X. tisztújító kongresszusa a központban. képen: Gyurcsány Ferenc Magyar országgyűlési képviselő Fotó: Mirkó István Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megint jőnek, ügynököznek. Összegyurcsányoznak mindent. Most éppen a Nobel-díjra is esélyes Karikó Katalint. Nem sokkal azután, hogy találkozott Orbán Viktorral. Az időzítés nyilván nem véletlen.

Ha ma egy érzékeny művészben ötvöződne Ionesco, Mrożek és Örkény István zsenialitása, akkor sem tudná kikeverni az abszurdnak és a groteszknek azt az elegyét, amit a magyar belpolitika produkál. Fekete öves kommunistákat állítanak be mai utódaik jópofa nagypapinak, ugyan­ők ugyanakkor gátlástalanul kommunistáznak le velük egyet nem értőket. A sötét aljasság pedig akkor ülte legutóbb torát, amikor a demokráciára, a jogállamra, a tisztességes újságírásra máskor oly érzékeny Telex az általa nemrég még szélsőjobboldalinak, nácinak és vállalhatatlannak tartott Kuruc.infóra hivatkozva lobogtatta meg a neves biokémikus beszervezési kartonját. Átöltöző újságírás!

Akkor most még egyszer, feltehetően nem utolszor írjuk le a lényeget az ügynöközésről. Ha majd ki lesz plakátolva a Terror Háza falára az összes valamikori szigorúan titkos tartótiszt fizimiskája jelenlegi beosztásával, zsíros állásával, zabrált vagyonával, politikai befolyásával együtt, ha majd öles tanulmányok tárják fel a velejéig rohadt rendszer működtetőinek tevékenységét, ha majd nem csupán vicces filmek mutathatják be, mit jelentett a létező szocializmusban túlélni és elérni valamit, akkor, de csak akkor összeülhet neves történészek részvételével az a bizottság, amely szétválasztja a megzsarolt, megfélemlített, fenyegetéssel beszervezett áldozatokat az ügynöknek önként jelentkező, lelküket egy tál lencséért eladó, mások életét tönkretevő rohadékoktól. A bizottság jelentését aztán a legszélesebb nyilvánosság elé lehet tárni.

Addig viszont lépjen visszább mindenki, és nézzen mélyen magába, miért is akarja oly nagyon az ügynöklisták titkosításának feloldását. Különösen hallgasson a haladár baloldal és a vele szövetséges SZDSZ-ből velünk maradt értelmiségi réteg. Ők azok, akik az átmentett vagyon és politikai befolyás megtartásának reményében elárulták az egész rendszerváltozást, és röpke negyven év alatt háromszor vitték a szakadék szélére hazánkat, de most készülnek pofátlanul a negyedik országdúlásra. Mivel az elmúlt tíz évben több minden történt a kilencven előtti világ felszámolására, mint a megelőző húszban, az idő őket sürgeti. Nem véletlen, hogy nem válogatnak az eszközökben. Amit például Karikó Katalinnal műveltek, tipikus, és tömeges méretben kell rá számítani a közeljövőben.

Az oltásellenes baloldal mindent elkövetett, hogy a kormány járványelleni védekezése sikertelen legyen, a lezárások következtében húzódjon és mélyüljön el a gazdasági válság, aminek következtében az elégedetlen tömegek minimális hergelésre fellázadnak, és a fő hatalom megszerzése onnan kezdve gyerekjáték még a szedett-vetett magyar ellenzék számára is. Amíg nem volt elegendő Pfizer-oltás, addig egyedül az volt nekik a megfelelő. Ám a keleti vakcinákkal elértük az ötmillió beoltottat, a harmadik hullám látványosan lecsengett, és az jut modern, új típusú oltóanyaghoz, aki akar. No ez volt Karikó Katalin veszte.

Mert innen kezdve minden egyes Pfizerrel beoltott ember rontja a Gyurcsány-show sikerének esélyeit. Ha az egyre jobb átoltottság miatt elmarad a járvány negyedik hulláma, akkor épp az ellenkezője valósul meg annak, amit a lenyúlt Szemlő-hegyi villában kifundáltak. Ezért a karaktergyilkosság. Ezért kezdtek el hevesen ügynöközni, ezért hajtják a vizet a félőrült vírustagadók és a világ-összeesküvésben hívők malmára.

Ismét bebizonyosodott, hogy ezek a pénzért és a hatalomért tényleg bármire képesek.

(Borítókép: Mirkó István felvétele)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.