Sötét disztópia

Egyáltalán honnan veszik a bátorságot, hogy azt mondják, ezek volnának az európai értékek?

Pataki Tamás
2020. 11. 16. 6:00
German Minister of State for Europe Michael Roth, Greek European Affairs State Secretary Georgios Katrougalos and Maltese European Affairs Minister Helena Dalli share a laugh as they attend a European Union foreign ministers meeting in Brussels
German Minister of State for Europe Michael Roth, Greek European Affairs State Secretary Georgios Katrougalos and Maltese European Affairs Minister Helena Dalli share a laugh as they attend a European Union foreign ministers meeting in Brussels, Belgium, July 20, 2018. REUTERS/Yves Herman - RC1865D7A650 Fotó: REUTERS Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az emberiség dolgozik és gyarapszik! – kiáltotta. Nincs többé vérengzés, de nincs is emberi nagyság. Nincs bűn és jóság sincs. A nőkből fér­fiak lettek, a férfiakból vénasszonyok. A világ gondosan dezinficiált akol. Mi nem harcolunk, nem szenvedünk, nem élünk, mi csak táplálkozunk, szaporodunk és elrothadunk. De hát mire való ez? Mi célja ennek? Hol van az az egy óra, az az egy perc, amely meg tudná velem értetni, hogy érdemes volt megszületnem?” – így fakad ki a 13 XX nevű fogoly a bírósági tárgyalásán, Herczeg Ferenc A jövő század novellája című, 1914-ben írt sci-fi disztópiájában, amelyben többek között csak egyenlő embereket ismernek, a nemek különbségével nem törődnek, a művészet létjogosultságát tagadják, a férfiakat pedig elnyomják.

Hogy egy Herczegénél sokkal sötétebb és veszélyesebb disztópia kezd kibontakozni a jelenünkben, annak már összetéveszthetetlen jelei vannak.

A B kategóriás sci-fikre hajazó „egyenlőségi biztos”, Helena Dalli ugyanis az LMBTQ-jogok tiszteletét szabná feltételként a kohéziós források kifizetése mellett a pandémiás helyrehozási alapok folyósításához is. Ez annyira abszurd ötlet, hogy még székely viccet sem lehet kitalálni róla. A posztmodern identitásharc nagyasszonya nem is rejti véka alá, hogy ezt a kitételt alkalmasnak tartja azoknak a tagállamoknak a megregulázására, amelyek nem alkalmazkodnak az „uniós értékekhez”.

Így megy ez. Jól tudjuk, hogy minden politikai támadást meg kell alapozni valamely bizarr ideológiával. Ki kell jelölni egy kisebbséget, amelynek érdekében történik az egész, hivatkozni kell a szörnyű elnyomásukra, majd a nevükben harcolni az éppen aktuális ellenségek ellen. Ha a genderhülyeségek helyére a kommunizmust írjuk, nagyjából ugyanazt az eredményt kapjuk, mert egy tőről fakad minden őrület. És mivel nem találnak semmi számonkérnivalót, ezért előveszik az abszurd aduászt, amit kiválóan lehet használni a renitens, hagyománytisztelő államberendezések felforgatására, zsarolására és bizony: kiéheztetésére.

Herczeg disztópiája békebeli, kedves kis eljövendő pokol ahhoz képest, ami most van készülőben.

Egyáltalán honnan veszik a bátorságot, hogy azt mondják, ezek volnának az európai értékek? Ezek beteg társadalommérnökök fantazmagóriáiból desztillált álértékek, ezeket kérnék számon a normálisan gondolkodó országokon. Ilyenkor önkéntelenül eszembe jut a jó öreg „demokráciaexport”. Most eljött az LMBTQ-export ideje. Ne csodálkozzunk, ha húsz év múlva ilyeneket olvasunk majd európai lapokban: „A bevonulás elkerülhetetlen volt – Az uniós hadsereg felszámolta az utolsó gendermentes övezeteket a lengyel vajdaságokban, vezetőjüket nemváltásra és Pride-járásra ítélték”, „Ma ünnepeljük Budapest felszabadításának napját, az egykori homofób államban az LMBTQ-embereket felszabadító uniós hadsereg hőseinek emelt obeliszknél tartanak utcabált”.

Gondolták volna, hogy Dalli LMBTQ-biztos a Momentummal van jó kapcsolatban? Donáth Anna EP-képviselő neki is címezte azt a levelet, amelyben a magyar kormányra panaszkodott, amiért szerinte az nem lépett fel a romák állítólagos szegregált oktatásának megszüntetéséért.

Ők nem egy vérből, hanem egy alomból valók, ezek ugyanazok és ugyanazt akarják: a tősgyökeres európaiakat diszkrimináló politikát sürgetnek, a hagyományok elfelejtetését szorgalmazzák, egy dezinficiált akolba terelnék az életünket. Ezt nem szabad hagynunk, ez a vörös vonal, mert ha engedünk a zsarolásuknak, ha gyökereinket kiássák, vallásunkat felszámolják és biológiai nemünktől is megfosztanak, akkor a 13 XX-es elítélttel együtt kérdezhetjük majd, hogy hol van az az egy óra, az az egy perc, amely meg tudná velünk értetni, hogy érdemes volt megszületnünk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.