időjárás 28°C Klára 2022. augusztus 12.
logo

Az OVB elutasítása után a Legfelsőbb Bírósághoz fordul Molnár Lajos

MNO
2006.04.07. 13:18

Molnár Lajos, az SZDSZ parlamenti képviselő-jelöltje a Legfelsőbb Bírósághoz fordult, mert az Országos Választási Bizottság (OVB) csütörtökön elutasította kifogását a Fidesz egészségüggyel kapcsolatos kampánya miatt.

Molnár Lajos szerdán fordult kifogással az OVB-hez, mert úgy vélte, a Fidesz reklámkampánya az egészségüggyel kapcsolatban alkalmas a választók megtévesztésére.

Az OVB szerint nem alkalmas a választópolgárok megtévesztésére a Fidesz miniszterelnök-jelöltjének április 3-án Szombathelyen elhangzott kijelentése. Orbán Viktor akkor úgy fogalmazott: „azt mondják, el akarják adni és fizetőssé teszik az egészségügyet, de hogyan fogjuk akkor gyógyíttatni magunkat?” Az OVB csütörtökön úgy határozott, a Fidesznek a Blikk című napilap április 4-i számában megjelent hirdetése sem alkalmas a választók megtévesztésére.

Molnár Lajos kiemeli, az elutasítás ezt jelzi, „Orbánnak joga van hazudni„. Az SZDSZ-es politikus annak kimondását is kéri a Legfelsőbb Bíróságtól, hogy „hazug az a fideszes állítás, mely szerint ma ingyenes az egészségügy”. „Éppen a mai egészségügy „fizetős” igazán, és mi, liberálisok ezt akarjuk megreformálni!” – áll Molnár közleményében.

(Forrás: Magyar Rádió, MNO)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.