időjárás 29°C Klára 2022. augusztus 12.
logo

Ki gyárthatja majd a 2007-es sztrádamatricákat?

MNO
2006.04.13. 07:00

Az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Rt. előzetes közbeszerzési hirdetményt tett közzé a 2007-es sztrádamatricák és ellenőrző lapok gyártására, csomagolására és szállítására. Az idei évre vonatkozó meghívásos pályázatot Gyurcsány Ferenc egykori üzletfele nyerte.

Az ÁAK az Útgazdálkodási és Koordinációs Igazgatóság megbízásából bonyolítja le a beszerzést, amely várhatóan júniusban írja majd ki a tényleges pályázatot – mondta a Napi Gazdaságnak Winkler-Virág András, az ÁAK szóvivője.

Amennyiben nem csúszik majd a kiírás, akkor nyílt eljárásban választják ki a beszállítót. Tavaly éppen a nem megfelelő eljárásfajta választása miatt bírságolta meg a társaságot 3 millió forintra a Közbeszerzési Döntőbizottság.

Az ÁAK a 2006-os matricák gyártására meghívásos pályázatot bonyolított le, amelyet az Erdős Ákoshoz kötődő – az üzletember Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egykori üzletfele – Állami Nyomda Rt. és az M-Real Petőfi Címke Kft. konzorciuma nyert meg nettó 273,8 millió forintos ajánlatával. Az elmúlt évben 13 millió darab matricát adtak el. Az értékesítés a forgalommal arányosan évente 6–10 százalékkal növekszik.
(napi.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.