Gyurcsányig érnek a kaszinóügy szálai

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és Veres János korábbi pénzügyminiszter konkrét utasításokat adott a sukorói kaszinóépítésre szolgáló földügylet kapcsán a vagyonkezelőnek. Ezt bizonyítják Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő szerint azok az iratok, amelyek az üggyel kapcsolatban nemrégiben a birtokába kerültek.

Magyar Nemzet
2010. 07. 09. 3:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyanús földértékesítés feltárására felkért miniszterelnöki megbízott lapunknak adott interjújában állítja: az államnak másfél milliárd forintos kárt okozott ez az üzlet. Ráadásul attól a perctől kezdve, hogy a Gyurcsány-kormány a sukorói kaszinóépítési tervet kiemelt állami beruházásnak nyilvánította, a kabinet 2,5 milliárd forintos állami támogatást is odaítélt. Tehát az izraeli-amerikai befektetők minden segítséget megkaptak a kormánytól ahhoz, hogy hozzájussanak a velencei-tavi területhez.

Budai feljelentése nyomán egyébként már Tátrai Miklóst, a vagyonkezelő volt vezérigazgatóját a vádhatóság gyanúsítottként hallgatta ki egy bábolnai földügy kapcsán.

Az interjút a Magyar Nemzet pénteki számában olvashatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.