Mészáros Tamás: Módosult tudatállapot

MNO
2011. 09. 03. 5:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokan állnak manapság hasonló dilemma előtt. Mit vállaljanak? A legjobb meggyőződésüket, tanult mesterségük bizonyosságait, a maguk kiküzdött világképét – vagy azt, amit elvárnak tőlük a pozícióosztó notabilitások. És az utóbbi lehetőség csábítása azért oly erős, mert ugyancsak sokan úgy gondolják, hogy túlságosan is hosszúnak ígérkezik a mai kurzus hatalma. Az élet meg rövid. Viszont a mégoly ronda megalkuvások árán legalább komfortossá tehető.

Csapda ez a javából, kivált olyan feltörekvő egyedek számára, akikben ráadásul erősen munkál a generációs öntudat is: a mi nemzedékünk nem maradhat ki a buliból. Pedig észbe kellene venniük, hogy mindig az egyéni önfeladás készségessége hosszabbítja meg azokat a rezsimeket, amelyek az effajta odaadást kérlelhetetlenül el is várják.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Népszava, 2011. szeptember 3.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.