időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Röviden

MN
2008.02.27. 23:00

Újabb nyomozás az Il Ferrónál
Hétszázmilliós sikkasztás, csalás és pénzmosás miatt indul nyomozás az Il Ferro ellen
– adta hírül a Népszabadság. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tavaly már nyomozott az ügyben, de akkor nem találtak bűncselekményre utaló jeleket. Úgy látták, nem bizonyítható, hogy a cég félrevezette a vele szerződést kötő 8000 ügyfelet, és az sem, hogy kárt okoztak nekik. A nyomozás azért indul meg újra, mert az utóbbi hetekben a vámnyomozók olyan információkra bukkantak, amelyek nemcsak a számvitel rendjének megsértésére utalnak, hanem 700 millió forintos sikkasztás, csalás, és pénzmosás gyanúját is felvetik. (MN)

Megint drágulni fog a benzin?
Az irányadó benzinjegyzésárak 6,7 százalékkal emelkedtek a múlt hét során, amit azonban a forint euróval szembeni erősödése, illetve a dollár euróval szembeni gyengülése 4,3 százalékos emelkedéssé szelídített forintban mérve. A gázolaj esetében hasonló folyamatok voltak tapasztalhatók: dollárban 4,5, forintban pedig 2,2 százalékos emelkedés volt látható. A fentiek hatására
a Portfolio.hu internetes portál várakozásai szerint újabb üzemanyagár-emelkedésre
lehet számítani a szokásos szerdai árváltoztatás során.
Az üzemanyagok ára legutóbb múlt szerdán emelkedett: a 95-ös benzin ára 3, a gázolajé pedig 5 forinttal drágult literenként. (MN)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.