Késsel támadt iskolásokra egy japán férfi

Vigh Dániel
2010. 12. 27. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizennégy embert sebesített meg tegnap egy férfi Japánban, a Tokiótól 40 kilométerre lévő Toridében – adta hírül az AP. Az ámokfutó egy iskolabusz utasaira támadt rá, a járművön többségében diákok utaztak. Az áldozatok közül legalább öt gyereket konyhakéssel szúrt meg a férfi, míg a többieket ököllel ütlegelte. A buszon ötvenen tartózkodtak, amikor a támadó felszállt. A sofőr az egyik helyi lapnak elmondta, először azt hitte, a diákok verekedtek össze a buszon, később vette csak észre a késsel vagdalkozó férfit, mire azonnal kinyitotta az ajtókat, hogy a gyerekek elmenekülhessenek. A sérültek között van nyolc gimnazista és négy általános iskolás tanuló, valamint két idősebb asszony, a diákok tanárai. A 27 éves munkanélküli, hajléktalan Yuta Saitot a közeli vasútállomáson elfogták. A sérülteket a mentők kórházba szállították.
A tűzoltóság szóvivője szerint az áldozatok többsége könnyebb sérüléseket szenvedett, de egy tizenhat éves diáklányon olyan mély sebeket ejtett a támadó, hogy hetekbe telhet a felépülése. A Kyodo hírügynökség értesülései szerint az ámokfutó a rendőrségnek azt mondta: „Véget akartam vetni az életemnek.” A rendőrség közölte, a támadás véletlenszerűnek tűnik, többször előfordult már, hogy zavart elméjű ember idegenekre támadt.
A mostani eset emlékeztet a 2008-ban Tokió központjában végrehajtott támadásra, amikor egy szintén mentális gondokkal küszködő férfi teherautójával a tömegbe hajtott, majd válogatás nélkül késelt meg járókelőket. Akkor heten meghaltak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.