Öt kupameccsen négy délszláv rivális

Munkatársunktól
2010. 12. 27. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötszörös magyar érdekeltséggel rendezik a hét végén a férfi vízilabda kontinentális kupa küzdelmeit. Mind az öt magyar csapat ma száll vízbe, közülük négy délszláv riválissal szemben, de az ötödik is a szlovák Kassával találkozik.
Az Euroliga A jelű kvartettjében két újabb magyar–montenegrói párharc kezdődik 18 órakor: a két mérkőzésen egy pontot szerzett SzegedBeton az egy-egy győzelemmel és vereséggel álló Primorac Kotort fogadja, a még veretlen TevaVasas pedig a Kotorral azonos mérlegű Herceg Novinál vendégeskedik. A célok ebből máris levezethetők, hiszen az angyalföldiek esetleges sikerükkel szinte továbbjutónak számítanának, az alföldieknek ellenben nyerniük kellene, különben kizárólag matematikai esélyük maradna.
A D csoportban eddig kétszer is 10-9-re vesztes, tehát pont nélküli ZF Eger vendége, ugyancsak 18 órától az ötvenszázalékos Primorje Rijeka. A nyáron jelentősen megerősödött hevesi alakulat tervei között minimum a negyeddöntő elérése szerepelt, ám ennek valóra váltásához a hátralévő négy összecsapás közül hármat hozni kellene. Mivel Dubrovnikban vagy Fiuméban jóval nehezebb nyerni, mint otthon, a mai győzelem minden további reménykedés alapja. A három Euroliga-derbin három magyar ellenfél is feltűnik majd, a kotoriaknál Steinmetz Ádám, a fiumeieknél a Varga fivérek.
A LEN-kupa nyolcaddöntőinek első felvonásán mindkét képviselőnk hatgólos előnyt szerzett. A Honvéd Groupamát a Kőér utcai 14-8 után nem is fenyegeti semmiféle veszély Kassán, az FTC Fisher Klímánál azonban anyagi eredetű belviszály keltett feszültséget, de a Cattarót így is illene kiütni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.