Régi módszereit alkalmazza Tribuszerné?

Hírösszefoglaló
2011. 01. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több internetes hírforrás szerint is visszatért Tribuszer Zoltánné, akit az 1990-es években elkövetett többmilliárdos csalássorozata miatt kilencéves börtönbüntetésre ítéltek 1996-ban. Egy, a Bama.hu-nak névtelenül nyilatkozó férfi szerint Tribuszerné ismét tisztességtelen útra tévedt. Elmondása alapján a komlói nő többektől is azzal az ígérettel kért kölcsönt, hogy majd kamatostul fizeti vissza a pénzt. Egymilliós kölcsönre évi 60 százalékos kamatot ígért, és azt mondta, hogy a határidő lejártáig havi 50 ezer forintot kapnak a hitelezők, a végén pedig a kamatokkal növelt teljes összeget – olvasható a portálon megjelent cikkben. Miután azonban többször is halasztást kért, rablásra hivatkozva nem tartotta be a szavát. A lap szerint akár 25 millió forint is lehet ezúttal a családok vesztesége. Ezt az értesülést nem kívánta sem cáfolni, sem megerősíteni a Baranya megyei rendőr-főkapitányság.
Tribuszer Zoltánné a hírportál megkeresésére azt nyilatkozta, hogy egy hónapja kirabolták, a rablás károsultjai rajta kívül további tizenhárom ember, barátok, ismerősök, rokonok. Elmondása alapján feljelentést tett az ügyben.
Emlékezetes, hogy Tribuszer Zoltánné és társai az általuk szervezett pilótajáték révén 1993-tól több mint tízezer embertől – jogosulatlanul – összesen több mint kétmilliárd forintot gyűjtöttek be. A bíróság Tribuszernét 1996-ban kilencévi börtönre, a közügyek gyakorlásától tízévi eltiltásra és vagyonelkobzásra ítélte, azonban az asszony nem vonult be a börtönbe; 1999-ben fogták el Budapesten, majd 2005-ben szabadult a börtönből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.