Visszavágó helyett emlékmeccs

Munkatársunktól
2011. 01. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olimpiai bajnoki döntőben elszenvedett vereségért csak hasonló tétért zajló mérkőzésen aratott győzelemmel lehet elégtételt venni. E trivialitást azért érdemes leszögezni, mert a 2004 óta hagyományossá vált évzáró kézilabdagála tegnapi debreceni mérkőzését a tíz évvel ezelőtti magyar és dán női válogatott között több helyütt a 2000-es sydneyi finálé visszavágójaként harangozták be. Helyesebb azonban az emlékmeccs minősítés, ami ettől persze még mélyen szunnyadó érzelmeket kavarhatott fel, hiszen csapatunk annak idején hatgólos vezetés után kapott ki 31-27-re.
Az Ausztráliában járt tizenöt magyar klasszis közül tizenegy jelent meg tegnap Debrecenben; Kulcsár Anita, a 2005 januárjában tragikus autóbalesetben elhunyt beállós sajnos már örökre hiányozni fog. Pályára lépett viszont a Kézi.hu szavazása alapján az Évtized kézilabdázójává választott Bojana Radulovics, az ő góljával vezetett 1-0-ra a magyar válogatott. A futásban is aktív önmagukat idéző dánok 7-2-re fordítottak, szünetben 10-8-ra vezettek, végül 39 percnyi komoly és színvonalas kézilabda, valamint egypercnyi poénkodás következményeként született meg a 21-21-es döntetlen. Radulovics mellett Farkas Ágnes átlövései, valamint a Kökény, Pádár játékkapcsolat és számos parádés elem idézte fel a kort, amikor a sportolás még életforma volt. Győzni meg sikerül majd – tíz esztendő múlva.
(A felvezető programban a hajdani debreceni labdarúgók és kézis lányok is döntetlenben „egyeztek ki”, majd csörgőlabda és szivacs kézilabda-bemutató következett.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.