Az ENSZ elfogadhatja a magyar jelentést

Szilágyi Richárd
2011. 05. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balog Zoltánnak nincs kétsége afelől, hogy az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa pénteken ideiglenesen elfogadja a magyarországi helyzetről szóló jelentést. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára erről tegnapi sajtótájékoztatóján beszélt, miután hazatért a genfi meghallgatásról. A húsztagú magyar kormányzati delegációt vezető politikus az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa előtt szerdán számolt be az emberi jogok magyarországi helyzetéről. Balog Zoltán közölte, hogy az összes tagállam elismerte Magyarország erőfeszítéseit a romakérdés megoldására, ugyanakkor komoly bírálatot kapott a romák helyzete, a velük kapcsolatos eseménysorozat; a felszólalók határozott lépéseket sürgettek.
Az államtitkár elmondta: jól esett neki, hogy a Szentszék képviselője kiemelte a kereszténységnek az alkotmányban szereplő értékelését, valamint a házasság intézményének egyértelmű meghatározását. Ezt viszont más országok éppen bírálták – tette hozzá. Balog tájékoztatása szerint a kormány péntek délelőttig nyilatkozik arról, hogy milyen ajánlást tud elfogadni, melyik esetében vállalja, hogy beépíti a jogba vagy változtat a bírált gyakorlaton.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.