Egy év alatt átírták az értékrendszert

A kormány egyéves teljesítményét értékelve Navracsics Tibor elmondta, nem csökkent a kormányoldal népszerűsége olyan mértékben, mint amire számítottak. Szerinte ennek az az oka, a választók is tisztában vannak azzal, hogy alapvető változásokra van szükség egy erősebb Magyarország kialakításához.

Hírösszefoglaló
2011. 06. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszterelnök-helyettes bízik abban, hogy akik időközben elbizonytalanodnak, azok is látják, ha jól sikerülnek a népszerűségvesztéssel járó intézkedések, akkor azok mindenki javát szolgálják majd. Az MTI-nek adott interjúban arról is beszélt, hogy a jelenlegi minisztériumi struktúrával sikerült felülírni azt az érdekrendszert, amely már-már megbénította a kormányzati döntéshozatalt. Innentől kezdve a miniszterelnök döntése, hogy a kormányzati politikát milyen szerkezeti rendben tudja a leghatékonyabban megvalósítani – tette hozzá. Navracsics Tibor elmondta, hogy hivatalos egyeztetéseken még egyáltalán nem került szóba strukturális vagy személyi átalakítás.
A közigazgatási és igazságügyi miniszter az őszi törvényhozási időszakban is heves, de a jelenlegihez képest más karakterű vitákra számít. A választójogi törvény tervezett módosításáról azt mondta, számára az a fontos, hogy vegyes maradjon a rendszer, az egy- vagy kétfordulós szisztémában viszont nem foglalt állást. A tervek szerint július 1-jéig nyilvánossá válik az első nagyobb közmunkaprogramok koncepciója, ősszel el is indulnak a bemutató jellegű programok, 2012. január 1-jétől pedig a teljes rendszer megkezdi működését – közölte Navracsics Tibor.
A tárcáját érintő idei feladatok közül kiemelte az igazságszolgáltatási reformot, amelyet ugyancsak őszig kell előkészíteniük. Az új polgári és büntető törvénykönyvről szólva azt mondta, mivel várhatóan nagyon sűrű lesz az őszi törvényalkotási program, elképzelhető, hogy az új kódexek csak 2012 első felében kerülnek a Ház elé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.