Kína törte fel az IMF rendszerét?

Munkatársunktól
2011. 06. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy valószínűséggel kínai megrendelők állhattak a Nemzetközi Valutaalapot (IMF) ért kibertámadás mögött – állítja egyre több, a számítógépes adathalászatban jártas blogger. Az IMF-et ért támadást még szombaton erősítette meg a pénzintézet szóvivője. David Hawley részleteket nem árult el, de a Bloomberg korábban megszellőztette, hogy az IMF számítógépes rendszerét hackerek támadták meg, akik „vélhetőleg egy külföldi kormányhoz köthetők”.
Az amerikai gazdasági hírügynökség úgy tudja, hogy a valutaalap elektronikus levelezését és más dokumentumokat érte kár. A kalóztámadás komolyságára utal, hogy „testvérintézet”, a Világbank elővigyázatosságból megszakította internetes kapcsolatát az IMF-fel, írta az MTI. A támadás egyébként még állítólag a szexuális bűncselekménnyel vádolt Dominique Strauss-Kahn volt IMF-vezérigazgató letartóztatása, vagyis május 14-e előtt történt. April Cunningham, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője közölte, hogy az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is nyomoz a hackertámadások ügyében.
Közben Stanley Fischer, az izraeli központi bank elnöke is közölte, jelölteti magát a szervezet élére. Eddig Christine Lagarde francia pénzügyminiszter, a mexikói Agustin Carstens, a kazah Grigorij Marcsenko és Aurélie Trouvé, az Attac globalizációkritikus szervezet francia társelnöke jelentkezett be a posztra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.