Segíthetnek a szociális szövetkezetek

Hírösszefoglaló
2011. 06. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szociális szövetkezetek és a szociális gazdaság kiváló terepet jelent, hogy az elsődleges munkaerőpiacon elhelyezkedni nem képes embereket felkészítse és képessé tegye a munkára – mondta Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár egy tegnapi konferenciáján. A szakember a távirati iroda szerint azt hangsúlyozta, hogy az Új Széchenyi-tervben már megjelentek a szociális szövetkezetek felállítását és fejlesztését célzó pályázati felhívások. Ezek bírálata folyamatosan zajlik, április közepéig több mint egymilliárd forintnyi támogatást ítéltek oda, június végéig pedig további 1,5 milliárd forinttal ösztönzik a szociális gazdaság e formában történő fejlesztését. Mint elmondta, a Társadalmi megújulás operatív program részében további források állnak rendelkezésre a foglalkoztatási kezdeményezések felkarolására.
A Workania.hu állásportál ugyancsak tegnap tette közzé e témához kapcsolódó felmérését, amelyből kiderül, hogy ma a munkaerőpiacon a diplomásokból van túlkínálat, szakmunkásokból viszont soha nem látott hiány alakult ki. Emiatt a diplomás munkanélküliek szakmai képzéseken vesznek részt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.